Pagrindiniu pretendentu vis tik laikomas Madrido „Real“ klubo ir Portugalijos rinktinės puolėjas C. Ronaldo, kuris šį sezoną jau yra pelnęs 26 įvarčius. Tačiau puikius šansus iškovoti „Auksinį kamuolį“ turi ir L. Messi „Barcelona“) su M. Neueriu (Miuncheno „Bayern“), kurie žaidė pasaulio čempionato finale.

„Barcelona“ klubo ir Argentinos rinktinės puolėjas L. Messi yra vienintelis futbolininkas, šį prestižinį prizą, kuris anksčiau buvo vadinamas „FIFA metų pasaulio žaidėju“, laimėjo net keturis kartus. Tačiau argentinietis praėjusį sezoną nelaimėjo jokio titulo, o su Argentinos rinktine planetos pirmenybių finale 0:1 nusileido Vokietijai.

M. Neueris, padėjęs Vokietijos komandai laimėti pasaulio čempionatą, tapo tik antru vartininku, pretenduojančiu į šį prizą. 1963-iais geriausiu planetos žaidėju buvo pripažintas legendinis Maskvos „Dinamo“ klubo ir SSSR rinktinės vartininkas Levas Jašinas.

Dėl geriausios 2014 metų moters futbolininkės titulo varžysis Nadine Kessler (Vokietija), Marta (Brazilija) ir Abby Wambach (JAV). Tuo tarpu geriausiu metų treneriu pretenduoja tapti argentinietis Diego Simeone (Madrido „Atletico“), vokietis Joachimas Loewas ir italas Carlo Ancelotti.

Geriausio moterų futbolo trenerio pretendentų gretose - Ralfas Kellermannas (Vokietija, „Wolfsburg“), Maren Meinert (Vokietija, Vokietijos U-19 ir U-20 rinktinės) ir Norio Sasaki (Japonija, Japonijos rinktinė).

Taip pat buvo atskleisti trys gražiausi metų įvarčių autoriai. Sąraše - kolumbietis Jamesas Rodriguezas, olandas Robinas van Persie ir kiek netikėtai tarp pretendentų atsidūrusi moteris Stephanie Roche, kuri yra įvardijama net pagrindine pretendente.

Paaiškėjo ir 15 puolėjų sąrašas, kurie pretenduoja patekti į geriausių metų komandos vienuoliktuką. Tai - Sergio Aguero (Argentina, „Manchester City“), Garethas Bale'as (Velsas, „Real“), Karimas Benzema (Prancūzija, „Real“), Diego Costa (Ispanija, Londono „Chelsea“), C. Ronaldo (Portugalija, „Real“), Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija, PSG), Robertas Lewandowski (Lenkija, „Bayern“), L. Messi (Argentina, „Barcelona“), Thomasas Muelleris (Vokietija, „Bayern“), Neymaras (Brazilija, „Barcelona“), Marco Reusas (Vokietija, Dortmundo „Borussia“), Arjenas Robbenas (Olandija, „Bayern“), Franckas Ribery (Prancūzija, „Bayern“), Wayne'as Rooney (Anglija, „Manchester United“) ir Luisas Suarezas (Urugvajus, „Barcelona“).