Šis mačas buvo neeilinis 30-mečiui kroatui Slavko Blagojevičiui. „Žalgirio“ saugas pasinaudojo savalaikiu Matijos Ljujičiaus perdavimu ir tiksliu smūgiu pažeme privertė kapituliuoti varžovų vartų sargą Karolį Saliką. S. Blagojevičius džiaugėsi tiek atidaryta įvarčių sąskaita, tiek dar viena komandos pergale.

„Esu labai laimingas, nes įmušiau savo pirmą įvartį vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius. Bet įvarčio labai nesureikšminu, svarbiausia, jog jis padėjo iškovoti pergalę. Buvo sunku žaisti, varžovai rimtai kovoje, bet mes buvome stipresni. Tiek pirmame, tiek antrame mače su „Jonava“ buvo sunku ir mes turėjome atiduoti visas jėgas. Jei visada rungtyniaujame atsidavę 100 procentų, tuomet viskas priklauso nuo mūsų, o ne nuo varžovų“, – teigė 11-oje mačų šį A lygos sezoną žaidęs futbolininkas.

Pergalės pamatus pradėjęs kloti S. Blagojevičius pirmo kėlinio pabaigoje su komanda vėl džiaugėsi, kai po Komneno Andričiaus smūgio vartininko atremtą kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Elivelto, pasižymėdamas 8 kartą šį sezoną. Savo ruožtu „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas taip pat sutiko, jog rungtynės Jonavoje pareikalavo nemažai jėgų.

„Šį sezoną nėra lengvų rungtynių A lygoje. Visos komandos ruošiasi, neabejoju, kad ir „Jonava“ ruošėsi, įdėjo labai daug darbo analizuodama mūsų pirmas rungtynes ir buvo tikrai turėjo planą. Manau, jis gana neblogai veikė: pirmame kėlinyje buvo 3–4 labai pavojingos kontratakos ir antrame buvo progų, kai jiems buvo daugiau erdvės. Mano žaidėjai parodė aukštesnį meistriškumą, įmušė įvarčius ir dėl to iškovota devinta pergalė iš eilės. Negalima akcentuoti vidurio gynėjų, nes ginasi ir puola visa komanda. Faktas tas, kad nepraleidome įvarčių, o Mamadou Mbodjis yra vienas iš daugiausiai žaidžiančių futbolininkų komandoje. Sezono eigoje žaidėjo šviežumas išeis į naudą“, – pasakojo treneris, taip pat paaiškindamas, dėl kokių priežasčių buvo pasirinktas centro gynėjų tandemas be Mamadou Mbodjio.

Dvikovoje netrūko aistrų: antrame kėlinyje už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas Artūras Rocys ir žalgirietis Serge‘as Nyuiadzi, kuris paskutinį sykį raudoną kortelę prieš save pamatė būdamas 16-os metų. Maža to, iš techninės zonos buvo išvarytas ir „Jonavos“ strategas Donatas Vencevičius.

Be keitimų žaidęs gynėjas Linas Klimavičius įvertino oponentų kovingumą ir jų susikurtas progas pirmame kėlinyje, kurios galėjo pavirsti įvarčiu į „Žalgirio“ vartus.

„Buvo labai įtemptos rungtynės iki pat jų pabaigos. Džiaugiamės pergale, nes ji, iš tikrųjų, buvo pasiekta labai sunkiai. Manau, to nusipelnėme. „Jonava“ kovoje, todėl nenorėjo pralaimėti dvikovų. Mes – taip pat. Norint laimėti rungtynes, reikia laimėti dvikovas ir išnaudoti progas. Nesame patenkinti tuo, kiek „Jonava“ sukūrė progų. Pirmame kėlinyje suteikėme jiems per daug galimybių, galbūt kai kur mums pasisekė, kad jie pirmi neįmušė. Tikrai yra, ką taisyti ir žiūrėti klaidas, kaip tai įvyko.“

Po 11-os turų Vilniaus „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi surinkęs 30 taškų ir nuo Marijampolės „Sūduvos“, kuri yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau, juos skiria 11-os taškų praraja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)