Kauno miesto savivaldybė išplatino baigiamo įrengti stadiono nuotraukas su įjungta apšvietimo sistema.

„Su kiekviena diena jis vis ryškiau matomas net iš tolo. Dariaus ir Girėno stadione – finalinių akcentų metas. Vienas tokių – apšvietimas. Vakar, temstant, išbandytas šviesų galingumas aikštėje ir atskirose erdvėse.

Maksimaliu režimu sužibo daugiau kaip 400 prožektorių bei šviestuvų. Žalia veja jau pilnai paklota, „susiūta“ ir prigijusi. Futbolo vartai – stovi. Belieka „subraižyti“ linijas. Kaip tik šiomis dienomis pradėti specialios stadiono dangos įrengimo darbai bėgimo takuose ir kitose lengvaatlečių zonose. O rudenį – su geru nusiteikimu – tiesiai į tribūnas!“, – rašoma Kauno miesto savivaldybės feisbuko paskyroje.

Užbaigus greta vykstančias uždaro maniežo statybas, ateityje Dariaus ir Girėno stadionas pretenduos ir į tarptautinius lengvosios atletikos čempionatus.

Stadiono rekonstrukciją pradėjo Turkijos bendrovė „Kayi Construction“, tačiau užpernai sausį sutartį su rangovu savivaldybė nutraukė, nes šis nesilaikė įsipareigojimų.

Nutraukus sutartį su turkais, darbus perėmė Kauno statybų ir kelių tiesimo bendrovė „Autokausta“, kurios vadovas Juozas Kriaučiūnas įtariamas galimos korupcijos Kauno miesto savivaldybėje byloje.

Šioje byloje, įtariama, Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šuliauskas priėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš „Autokaustos“ vadovo.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos – uždengtos stogu.

Stadionas atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus. Stadiono rangos darbų vertė siekia 32 mln. eurų. Rekonstrukciją anksčiau buvo planuojama baigti iki šių metų gegužės.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)