Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės Gytarių dirbtinės dangos stadione vykusiose rungtynėse dar kartą pademonstravo galingą puolimą ir varžovės įveikė rezultatu 11:0 (4:0).

Vos prasidėjus rungtynėms Gargždų ekipa akivaizdžiai atsitraukė į gynybą ir stengėsi žaisti kontratakuojantį futbolą. Nors iš pradžių gargždiškėms tai neblogai sekėsi, Lietuvos čempionės netruko pralaužti varžovių gynybos užkardų ir pelnyti pirmąjį įvartį. Tiksliu smūgiu šiauliečių įvarčių sąskaitą atidarė Rasa Imanalijeva. Vis tik po praleisto įvarčio lygos debiutantės nesutriko ir toliau įnirtingai priešinosi tituluotoms varžovėms. Antroje pirmo kėlinio dalyje “Gintros-Universiteto” puolimo mašina įsibėgėjo ir iki pertraukos nuginkluoti varžovių vartininkę pavyko dar tris kartus, o rezultatas tapo 4:0.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje labai nepasikeitė. Lietuvos čempionės ir toliau kontroliavo kamuolį bei pavojingai atakavo priešininkių vartus. “Bangos” futbolininkių fizinis nuovargis ėmė ryškėti antro kėlinio viduryje, o tuo pasinaudojusios šiaulietės pribaigė varžoves. Nuaidėjęs rungtynių arbitro švilpukas paskelbė užtikrintą “Gintros-Universiteto” pergalę – 11:0.

“Gintrai-Universitetui” įvarčius pelnė: T. Kozyrenko – 5, S. Vanagaitė, R. Imanalijeva, S. Veličkaitė, K. Ragauskaitė, D. Gailevičiūtė ir V. Neverdauskaitė po 1.

Komentuodamas susitikimą “Gintros-Universiteto” vyr. treneris R. Viktoravičius teigė, jog prieš rungtynes komandai buvo iškeltas pagrindinis tikslas – kuo ilgiau kontroliuoti kamuolį ir atlikti kuo daugiau tikslių perdavimų.

“Sezonas prasidėjo tik praėjusią savaitę, todėl visų pirma turime ieškoti savojo žaidimo. Žaidėjos turi pradėti jausti vieną kitą, geriau išsianalizuoti viena kitos galimybes ir prie jų prisitaikyti. Žinodami, kad rungtyniausime su potencialiai silpnesniu varžovu nekeliame tikslo primušti kuo daugiau įvarčių ir taip pademonstruoti savo jėgą. Priešingai, stengiamės spręsti savo problemas, tobulėti, vykdyti savo išsikeltus uždavinius, kurių pagrindinis šios dienos rungtynėse buvo kamuolio kontrolė ir tikslių perdavimų skaičius”, – apie prieš rungtynes išsikeltus tikslus kalbėjo treneris.

“Gargždų komanda yra neblogai subalansuota, tiesiog joms dar trūksta savitarpio supratimo, o taip pat reikia pripažinti ir tai, kad rungtyniaudamos su mumis jos negalėjo pademonstruoti tikrojo savo veido. Komandos potencialas išryškės sezono eigoje, vis tik nėra lengva perėjus į aukštesnį lygį iškart demonstruoti puikų žaidimą. Iš svečių ekipos išskirčiau buvusią mūsų žaidėją Pauliną Narbutaitę, kuri turi daug potencialo, gali vadovauti komandos žaidimui ir būti tikra jos lydere”, – paklaustas kaip vertina “Bangos” ekipos galimybes aukščiausioje lygoje sakė R. Viktoravičius.

Kitas Lietuvos moterų futbolo A lygos čempionato rungtynes “Gintra-Universitetas” žais jau kitą šeštadienį, balandžio 30 dieną. Šiauliečių varžovėmis bus praėjusių metų vicečempionės Kauno “LSU-Žaros” futbolininkės. Rungtynės vyks Šiauliuose, Gytarių dirbtinės dangos stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)