Arbitras dar Afrikos Nacijų taurės turnyre paėmė 600 dolerių kyšį grynais, o visą tai slapčia nufilmavo žurnalistas Anas Aremeyaw Anas.

Teisėjas buvo paskirtas teisėjauti pasaulio čempionate Rusijoje, tačiau FIFA nusprendė pašalinti šį teisėją iš planetos pirmenybių arbitrų gretų.

Žurnalisto paviešinta informacija ir BBC dokumentinė medžiaga demaskavo kone visą Ganos futbolo federaciją bei prezidentą Kwesi Nyantakyį, kuris nepasikuklino paimti net 65 tūkstančių dolerių kyšį.

FIFA perdavė gautą informaciją teisėsaugai.

A. Marwa pinigus paėmė savo viešbučio kambaryje šių metų Afrikos Nacijų čempionate Maroke. Mokytojo profesiją turintis arbitras iš Kenijos teisėjavo finale, buvo pagrindinio arbitro asistentas, o lemiamoje kovoje turnyro šeimininkas Marokas 4:0 sutriuškino Nigeriją.

Tai antrasis skandalas šią savaitę, susijęs su pasaulio čempionato teisėjais. Saudo Arabijos futbolo federacija diskvalifikavo visam gyvenimui teisėją Fahadą Al-Mirdasi, kuris reikalavo kyšio už palankius sprendimus. Šis 32-ejų arbitras buvo apkaltintas dalyvavimu susitarimuose dėl gegužę vykusio Saudo Arabijos Karaliaus taurės finalo baigties.

Šios šalies futbolo federacija pranešė, kad F. Al-Mirdasi prisipažino prašęs kyšio iš „Al-Ittihad“ klubo vadovų.

Beje, A. Marwa ir F. Al-Mirdasi dirbo 2017 m. Konfederacijų taurės turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)