Kitas rungtynes sekmadienį Vokietija žais su Ispanijos nacionaline ekipa, o japonai su Kosta Rika.

Iš pradžių vokiečiai dominavo aikštėje kontroliuodami kamuolį daugiau nei 80 proc. rungtynių laiko. Pirmajame kėlinyje vienintelį įvartį nuo 11 m baudinio žymos pelnė Ilkay Gundoganas, tačiau progų įvarčiui H. Flicko auklėtiniai turėjo ir daugiau.

Antroje dvikovos pusėje kovingi japonai vieną po kitos ėmė kurti pavojingas atakas ir tai davė vaisių – Ritsu Doanas rezultatą išlygino. Tuo japonai nepasitenkino ir po 8 min. antrąjį įvartį pelnė įspūdingą sprintą pademonstravęs Takuma Asano.

Paskutines minutes pagirtinai gynyboje atsilaikę japonai neslėpė didžiulio džiaugsmo ir po finalinio teisėjo švilpuko krito vieni kitiems į glėbį.

Priminsime, kad pasaulio čempionato starte suklupo ir kita favorite laikoma rinktinė – Argentina. Lionelio Messi vedama komanda 1:2 nusileido Saudo Arabijai.

Vokietija - Japonija. Rungtynių statistika

Iki šių rungtynių pasaulio čempionatų istorijoje Vokietija ir Japonija dar nė karto nebuvo susitikę. Draugiškose rungtynėse 2004 metais Vokietija triumfavo 3:0, o 2006 metais dvikovą baigė lygiosiomis 2:2.

Vokietija turi turtingą istoriją – keturiskart yra tapusi pasaulio čempione. Iš Europos šalių tiek pat kartų triumfavo tik Italija. Daugiausiai kartų pasaulyje – penkis – trofėjų į viršų kėlė Brazilija.

Japonija pasaulio čempionate žaidžia septintą kartą istorijoje.

Vokietija 1 – 2 Japonija

33' [1 – 0] Ilkay Gundoganas
75' [1 – 1] Ritsu Doanas
83' [1 – 2] Takuma Asano

Stadionas: Tarptautinis „Khalifa“ stadionas

Teisėjas: Ivanas Arcidesas Bartonas Cisnerosas

Vokietija: Neueris – Sule, Rudigeris, Schlotterbeckas, Raumas – Kimmichas, Gundoganas – Gnabry, Havertzas, Musiala – Mulleris.

Japonija: Gonda – Sakai, Yoshida, Itakura, Nagatomo – Endo, Tanaka, J. Ito, Kamada, Kubo – Maeda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją