„Pasirengę riaumoti“, – šaukia anglų laikraščio „The Daily Telegraph“ antraštė, paįvairindama jau visose pakampėse skambantį „It's coming home“. O čia danų šmaikštuoliai įdeda fotomontažą su plaukiančiu laivu, puoliančiais vikingais ir užrašu: „It's not coming home... we are coming home“.

Trečiadienį vakare Londono „Wembley“ stadione paaiškės antrasis Europos futbolo čempionato finalo dalyvis. Dėl likusio vienintelio bilieto ir galimybės susigrumti finale su italais kovos Anglijos ir Danijos nacionalinės ekipos.

Anglijoje geros nuotaikos netrūksta – „Three Lions“ vadinama šios šalies rinktinė turi unikalią galimybę pirmą kartą šalies istorijoje triumfuoti Europos čempionate. Ta proga trigubai garsiau skamba dar 1996 metais išpopuliarėjusi daina „Football's Coming Home“.

Spaudos konferencijoje prieš trečiadienio pusfinalio dvikovą neapsieita be akibrokštų. Danijos rinktinės vartininkas Kasperas Schmeichelis, paklaustas, ką jam reikštų, jei danai sustabdytų anglus nuo „futbolo grįžimo namo“, šis rėžė: „O ar jis kada nos buvo namie? Nežinau. Ar jūs kada nors laimėjote? 1966? O ar tai nebuvo pasaulio čempionatas?“

Po tokio subtiliai tiesmukiško sarkazmo, po kuriuo slypi skaudi anglams tiesa – jie niekada dar nebuvo laimėję Europos čempionato – K. Schmeichelis kalbėjo, kad niekuomet apie tai nepagalvojo.

„Jei atvirai, niekaada negalvojau, ką reikštų, jei sustabdytume Angliją. Čia daugiau minčių apie tai, ką tai reišktų Danijai. Aš tikrai nesikoncetruoju į Anglijos rinktinę. Jei mums pasiseks, atnešime didelį džiaugsmą 5 mln. Danijos gyvenotjų. Anglai šiuo atveju mums rūpi mažiausiai“, – sakė jis.

Vienintelis Anglijos rinktinės trofėjus buvo iškovotas 1966 metų pasaulio čempionate, kur finale 4:2 įveikta tuometinė Vakarų Vokietija.

Toliausiai Europos čempionatuose anglai buvo nukeliavę iki pusfinalio 1996 mtais, kur baudinių serijoje pralaimėjo Vokietijos rinktinei.

Danijos nacionalinė ekipa Europos pirmenybių pusfinalyje žais pirmą kartą nuo 1992 metų, kuomet jie netikėtai laimėjo tą turnyrą.

Įdomu, kad K. Schmeichelio tėvas Peteris prieš 29 metus tuomet įvarčiu prisidėjo prie danų pergalės prieš vokiečius finale 2:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)