Danija jau 5-ą minutę išsiveržė į priekį: po kampinio varžovų nedengiamas Thomas Delaney galva kamuolį pasiuntė į Tomašo Vacliko ginamus vartus.

Po praleisto įvarčio čekai kiek sutriko ir danai tuo naudojosi regzdami vieną ataką po kitos.

Čekai kėlinio viduryje po standartinių situacijų turėjo kelias pavojingas pusproges, tačiau įvartį mušė danai.

Po puikaus perdavimo iš krašto 42 min. tiksliai iš arti smūgiavo Kasperas Dolbergas, o rezultatyvų perdavimą iš kairiojo krašto atliko Joakimas Maehle.

Antro kėlinio pradžioje čekai tiesiog užgulė danų vartus ir tai davė dividendų.

Intrigą grąžino čekų snaiperis Patrikas Schickas: po Vladimiro Coufalo perdavimo iš krašto puolėjas smūgiu iš arti švelnino rezultatą (1:2).

P. Schickas su 5-iais įvarčiais rezultatyviausiųjų sąraše pavijo Cristianą Ronaldo.

Po praleisto įvarčio danai nepanikavo, atlaikė čekų spaudimą ir patys greitose atakose turėjo progų padidinti persvarą.

Čekai rungtynių pabaigoje kiek dažniau kontroliavo kamuolį, tačiau ypač didelio pavojaus prie Kaspero Schmeichelio vartų nesukūrė.

Protingai apsigynę Kaspero Hjulmando auklėtiniai iškovojo pelnytą pergalę 2:1 ir žengė į pusfinalį. Jame danai susitiks su Anglijos ir Ukrainos poros nugalėtoju.

Beje, Danija į Europos čempionato stipriausiųjų ketvertą pateko pirmą kartą nuo 1992-ųjų, kuomet Švedijoje tapo Senojo žemyno nugalėtojais.

Rezultatas

Danija 2 – 1 Čekija

5' [1:0] Thomas Delaney

42' [2:0] Kasperas Dolbergas

49' [2:1] Patrikas Schickas

Euro 2020 ketvirtfinalis: Čekija - Danija. Rungtynių statistika.

Ne kartą čempionate stebinusi Čekija pirmenybes pradėjo D grupėje, pirmame mače 2:0 pranoko Škotiją, 1:1 išsiskyrė su Kroatija ir 0:1 nusileido Anglijos rinktinei.

Grupėje trečią vietą užėmę čekai aštuntfinalyje susitiko su C grupės lydere Nyderlandų rinktine. Čia čekai pateikė vieną didžiausių čempionato staigmenų: po Tomašo Holešo ir Patriko Schicko įvarčių Jaroslavo Šilhavy auklėtiniai 2:0 įveikė iki tol be pralaimėjimų žygiavusią Nyderlandų rinktinę.

Danija čempionatą pradėjo vos tragedija nepasibaigusiu maču su suomiais, kuomet pirmo kėlinio pabaigoje širdies smūgį patyrė vienas rinktinės lyderių Christianas Eriksenas. Sukrėsti danai pratęsus rungtynes 0:1 nusileido varžovams, antrame mače 1:2 pralaimėjo belgams, lemiamame trečiame mače 4:1 sutriuškino Rusiją ir to pakako, kad danai grupėje užimtų antrą vietą.

Aštuntfinalyje danai neturėjo vargo su Velsu: triuškinanti pergalė 4:0 ir bilietas į ketvirtfinalį.

Čekai Europos čempionatuose antrą kartą pasiekė ketvirtfinalio etapą. Įdomu tai, kad 2004-aisiais Čekija ketvirtfinalyje susitiko būtent su danais ir juos įveikė 3:0.

Startinės sudėtys:

Čekija: Vaclik; Coufal, Čelustka, Kalas, Boril; Holeš, Souček; Masopust, Barak, Ševčik; Schick. Praleis kitą mačą, jei gaus geltoną kortelę: Coufal, Hložek, Masopust.

Danija: Schmeichel; Christensen, Kjær, Vestergaard; Stryger, Højbjerg, Delaney, Mæhle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard. Praleis kitą mačą, jei gaus geltoną kortelę: Damsgaard, Delaney, Jensen, Wass.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės. Iš viso turnyrą pradėjo 24 rinktinės, 8 iš kurių iš čempionato pasitraukė po pirmojo etapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)