Kalbėdamas su portalu futbolas.lt D. Šemberas pabrėžė, kad lietuvių dvikova su estais jam paliko teigiamą įspūdį. „Rungtynėse su Estija mačiau žaidėjų atsidavimą, norą kovoti, stengtis. Bet rinktinės žaidime netrūko ir kūrybinės minties, ypač organizuojant atakas. Bendras įspūdis susidarė pozityvus. Matyti, kad trenerių štabas atliko didelį darbą, tinkamai parengė žaidėjus rungtynėms. O tai šiai dienai yra svarbiausia. Laiko nebuvo daug – vos kelios dienos, tad tik nuo trenerių kompetencijos priklauso, ar į rinktinę susirinkę žaidėjai spės įgauti optimalias kondicijas.

Tikiu, kad jie tinkamai pasiruoš ir susitikimu su latviais. Nemanau, kad verta kalbėti apie galimą nuovargį ar iš anksto ieškoti pasiteisinimų. Nuovargis neturėtų tapti lemiamu faktoriumi. Futbolininkai turėjo 2:3 dienas atsigauti, to užtenka. Aukščiausio lygio varžybose didesnių pauzių ir nebūna, rungtynių grafikas labai intensyvus ir prie to mums taip pat reikia pratintis“, – samprotavo 82-ejas rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs D. Šemberas.

Baltijos taurės turnyrui latviai surinko beveik visus pajėgiausius šalies futbolininkus. Be to, jų pusėje bus ne tik savi žiūrovai, bet ir per paskutinius kelerius metus dvikovose su lietuviais pasiektos pergalės. Bet D. Šemberas praeities rezultatų nesureikšmino.

„Tai, kad mes paskutinius kelerius metus nusileidome latviams, jau yra praeitis. Tikiu, kad E. Jankauskas pakeis mūsų futbolininkų mentalitetą. Aišku, svarbu ir žaidėjų pasirinkimas. Šį kartą mes neturėsime kelių patyrusių, tarptautinių rungtynių patirties turinčių futbolininkų. Bet mačas su Estija parodė, kad ir jauni futbolininkai, rinktinės debiutantai, vaizdo negadina, – pastebėjo D. Šemberas.

Tačiau man smagiausia, kad Klaipėdoje mačiau ne pavienius žaidėjus, o komandą. Tai ir yra mūsų pagrindinis stiprybės šaltinis. Mes neturime Europinio lygio futbolo žvaigždžių, bet galime kompensuoti šį trūkumą komandiniais veiksmais. Sutinku, kad Estija irgi nebuvo stipriausios sudėties, bet svarbiausia, kad mes žaidėme solidžiai, dominavome aikštėje ir nesuteikėme varžovams jokių vilčių pagalvoti apie pergalę. Tikiu, kad toks rinktinės žaidimas pozityviai nuteikė ir futbolo mėgėjus, žiūrovus. Jei mes visi palaikysime rinktinę, tai ir futbolininkų žaidimas bus visai kitoks. Tada jie eis į aikštę kovoti ne tik dėl savęs, bet ir dėl mūsų visų.“

Lietuvių pergalė Liepojoje po ketverių metų pertraukos sugrąžintų Baltijos taurę į Lietuvą. Pasak D. Šembero, apie kitokį scenarijų kalbėti nėra prasmės.

„Kiekvienas trofėjus žaidėjui suteikia pasitikėjimo. Kadangi mūsų žaidėjai nėra išpaikinti pergalių tarptautinėje arenoje, tad laimėta Baltijos taurė tikrai duotų pozityvumo, pasitikėjimo savimi. Be to, tai ne šiaip eilinės rungtynės, o savotiškas derbis. Niekas nenori nusileisti savo kaimynams. Mes taip pat negalime galvoti nei apie lygiąsias, nei apie pralaimėjimą. Privalome laimėti prieš latvius. Manau, kad treneriai komandą ruošia tik vienam tikslui. Pažįstu Edgarą, žinau, kad jis yra maksimalistas, tad neabejoju, kad Liepojoje lietuviai sieks tik pergalės“, – užtikrino D. Šemberas.