„Jūs patys matėte, kas yra stipriausia komanda Lietuvoje. Šiandien mes tai įrodėme savo žaidimu.

Manau, kad rezultatas pats pasako viską už save. Pelnytai laimėjome rungtynes ir parodėme, kas yra čempionas, lyderis ir kas bus pirmoje vietoje“, – po dvikovos kalbėjo 35-erių metų „Žalgirio“ gynėjas.

Jis pripažino, kad akistatos metu sostinės ekipos futbolininkams teko sunkiai dirbti, kad iškovotų solidžią pergalę prieš uostamiesčio komandą.

„Nors rezultatas rodo, kad rungtynės buvo lengvos, tačiau iš tikrųjų jos buvo sunkios. Įvarčiai taip lengvai nekrito, kaip atrodo iš šono. Vis dėlto gerai žaidėme, išpildėme tą, ką treneris liepė. Labai džiaugiuosi, kad kiekvienas žaidėjas, kuris buvo aikštėje padarė tą, ką turėjo padaryti. Tai mus atvedė į sėkmę“, – pasakojo D. Šemberas.

„Žalgirio“ kapitonas atskleidė, kad sostinės ekipos futbolininkai kruopščiai ruošėsi stipriausių praėjusio sezono „SMScredit.lt“ A lygos komandų dvikovai ir iš anksto nenuvertino varžovo. „Dalyvavome peržiūrose, analizavome varžovų komandą. Žinojome, kad „Atlantas“ mūsų tiesioginis konkurentas ir specialiai ruošėme savo žaidimą. Kiekvieną varžovą mes gerbiame, taip pat ir „Atlanto“ komandą“, – sakė žaliai baltų gynėjas.

D. Šemberas džiaugėsi, kad pavyko nepraleisti įvarčio, tačiau pripažino, kad gynėjų grandis turėtų rungtyniauti dar geriau. „Džiugu, kad Armantas Vitkauskas varžybose išlaikė sausus vartus. Gynėjams reikia laiko susižaisti, kad geriau ir stabiliau žaistume ir atrodytume. Šiandien padarėme ne tiek daug klaidelių, tačiau jų buvo. Yra ką taisyti, ir mes visi tai suprantame“, – pridūrė žalgirietis.

Jis mano, kad šiuo metu dar nėra optimalios sportinės formos. „Sunku rungtyniauti be fizinio pasiruošimo, kuris vyksta prieš sezoną. Todėl dar jaučiuosi ne taip, kaip turėčiau jaustis. Tik tik tris savaites žaidžiu čempionate. Natūralu, kad jėgelių dar kol kas nėra. Reikia laiko, ir tai yra natūralu. Varžybų metu fizinė forma atsistatys“, – tikisi „Žalgirio“ kapitonas.

„Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija: „Žalgiris“ buvo stipresnė komanda ir pelnytai nugalėjo. Mums nepavyko niekas o varžovai pasinaudojo visomis progomis. Mums reikia daryti išvadas ir toliau dirbti, nes čempionatas tik prasidėjo.

Pernai mūsų komandoje visi buvo jauni, visi norėjo įrodyti savo vertę. Dabar viskas kiek kitaip. Užėmė antrąją vietą kai kurie žaidėjai pamanė, kad tapo labiau prityrę ir viską gali. Komandoje atsirado disbalansas ir tai labai pasijautė žaidžiant su „Žalgiriu“. Jautėsi ir rungtynėse su „Klaipėdos granitu“, kai pirmavome 2:0, turėjome įmušti dar, bet sužaidėme lygiosiomis. Tuomet ir sakiau, kad komanda bus nubausta.

Dar tik sezono pradžia, bet nuo „Žalgirio“ jau atsiliekame 5 taškais, mus lenkia ir kitos komandos. „Atlante“ žais tik tie, kurie nori ir gali žaisti. Į kitus nekreipsiu dėmesio, elgsiuosi žiauriai.“