Kai kurie nacionalinės komandos veteranai rungtynes su estais ir slovėnais stebės stadione, kiti – per televiziją.

Vilniaus „Žalgirio“ kapitonas Deividas Šemberas, „Trakų“ saugas Deividas Česnauskis ir Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas Tomas Radzinevičius, sudėjus visų jų statistiką, šalies rinktinės marškinėlius vilkėjo 160-yje rungtynių. D. Šemberas ir D. Česnauskis nacionalinėje komandoje žaidė dar pernai. Faktą, kad į komandą jų nebekviečia, abu yra linkę vertinti filosofiškai.

„Suprantu, kad mano laikas rinktinėje praėjo. Reikia užleisti vietą jaunesniems“, – šyptelėjo 33-ejų D. Česnauskis.

„Atidaviau rinktinei daug metų, visada su malonumu atvažiuodavau ir žaisdavau. Bet mano amžiaus žaidėjams ateina laikas atsisveikinti su komanda“, – panašiai kalbėjo ir D. Šemberas.

36-erių metų „Žalgirio“ kapitonas per 17 metų nacionalinėje komandoje sužaidė 82 rungtynes – vos dvejomis mažiau už rekordininką Andrių Skerlą – vieną savo dabartinių trenerių klube. Ar gavęs kvietimą sužaisti dar porą kartų futbolininkas susiviliotų galimybe pakartoti, o gal ir pagerinti rekordą? „O kam mane kviesti, jei yra ne blogesnių ir jaunesnių? Tai būtų nelogiška“, – nukirto žaidėjas.

T. Radzinevičius, kuriam, kaip ir keturis įvarčius rinktinėje įmušusiam D. Česnauskiui, – 33-eji, kvietimo į rinktinę neatsisakytų: „Jei pakviestų, mielai važiuočiau. Juk yra žaidėjų, kurių karjera, sulaukus 33-ejų vis dar kyla aukštyn“.

Veteranai į rinktinę šįsyk lydėjo komandos draugus iš klubų. „Visi keturi mūsiškiai, iškviesti į rinktinę – geri žaidėjai. Manau, kad ir daugiau „Žalgirio“ futbolininkų galėjo būti pakviesta iš „Žalgirio“. Aišku, kad atidžiai juos stebėsiu“, – kalbėjo D. Šemberas apie gynėjus Georgą Freidgeimą, Egidijų Vaitkūną, saugus Artūrą Žulpą ir Mantą Kuklį.

Apie rinktinę šalies čempionų kapitonas su joje žaidžiančiais komandos draugais įspūdžiais nesidalijo. „Pastaruoju metu turime... turėjome, – pasitaisė, prisiminęs, kad po pergalės prieš „Trakus“ žalgiriečiai nuo persekiotojų A lygoje yra atitrūkę jau 15 taškų, – svarbių reikalų. Apie rinktinę pašnekėsime, kai jie grįš“.

„Aišku, pasikalbame. Sakau: jei kviečia, kabinkis“, – apie patarimus, kuriuos duoda rinktinės ir „Sūduvos“ saugui Karoliui Chvedukui, sakė T.Radzinevičius, nacionalinei komandai nuo 2003 iki 2008 metų atstovavęs 21 kartą ir įmušęs vieną įvartį.

„Trakai“ į rinktinę išsiuntė saugą Vytautą Lukšą ir gynėją Justiną Januševskį. Šio devyniolikmečio kvietimas į komandą kone paskutinę akimirką buvo toks netikėtas, kad ne visi komandos draugai net pasveikinti spėjo. „Žinoma, palaikau ryšius su rinktinės žaidėjais. Su V. Lukša žaidžiame vienoje komandoje, bendrauju su Mindaugu Kalonu, kitais savo kartos futbolininkais“, – pasakojo 57-erias rungtynes nacionalinėje komandoje sužaidęs D. Česnauskis.

„Aš dažniau pasikalbu su tais, kurių rinktinėje nebėra – Tomu Danilevičiumi, Mariumi Stankevičiumi, Žydrūnu Karčemarsku“, – neslėpė T. Radzinevičius.

D. Šemberas ir D. Česnauskis rungtynes su estais ketina stebėti LFF stadione. „Gavau Futbolo federacijos kvietimą, ketinu juo pasinaudoti“, – sakė D. Šemberas. Į pastabą, kad pats yra sakęs, kad labiau mėgsta žiūrėti futbolą ramiai, vienas, „Žalgirio“ kapitonas atsakė: „Mėgstu, bet manau, kad čia – ne tas atvejis. Reikia eiti pasirgti už draugus, už komandą, už Lietuvą“.

T. Radzinevičius, dvikovos su estais peripetijas, matyt, stebės televizijos ekrane: „Sūnus apsirgo, todėl nemanau, kad pavyks nuo namų kur nors toliau atitrūkti“.

Visi trys rinktinės veteranai liko patenkinti tuo, ką pamatė pirmose atrankos rungtynėse, kurias lietuviai 2:0 laimėjo prieš San Mariną. Visi trys tiki, kad komanda per artimiausias dvejas rungtynes gali iškovoti dar dvi pergales.

„Teigiamu rezultatu laikyčiau šešis taškus“, – sakė D. Česnauskis.

„Visos šalys moka žaisti, bet tikiu, kad mes galime laimėti abejas rungtynes“, – pritarė T. Radzinevičius.

„Jei kalbame apie rezultatą, o rezultatu šiuo atveju galima laikyti trečiąją vietą grupėje, paliekančią šansą patekti į finalo turnyrą, reikėtų dukart laimėti. Nesakau, kad tai padarius darbas jau būtų atliktas, bet mes tikrai turėtume gerą šansą“, – konstatavo D. Šemberas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!