LFF stadione fanai iš pradžių stebėjo rinktinės treniruotę, o po to dalyvavo bankete ir viktorinoje apie futbolą tarpusavyje ir su žaidėjais. Futbolo sirgalių komanda, nors žiūrovų simpatijos buvo sportininkų pusėje, įveikė futbolininkus ir laimėjo prizų su mūsų šalies komandos simbolika. Žiūrovai taip pat rašė savo palinkėjimus, fotografavosi ir bendravo, pasirašinėjo ant kamuolių.

Renginyje netrūko geros nuotaikos. Sirgalei paklausus, kodėl laistoma dirbtinė aikštės danga, žaidėjas Darvydas Šernas įsiterpė į pokalbį pašmaikštavo, kad tam, kad pagaliau stadione užaugtų veja. Nors iš tiesų įprasta, kad tokia procedūra taikoma kai rungtynių dieną orų prognozės žada lietų.

DELFI pakalbino naująjį Lietuvos rinktinės trenerį patriotizmu Lietuvai nustebinusių Csabo Laszlo.

- Treneri, ko tikitės iš penktadienio rungtynių?

- Kiekvienas treneris tikisi pergalės kiekvienose rungtynėse. Iš šių aš tikiuosi dar labiau. Tai pirmosios namų ir pirmosios naujo ciklo rungtynės, tad pergalė yra labai svarbi. Bus sunku, bet mes galime laimėti šias rungtynes ir mes padarysime viską, kad atneštume pergalę savo šaliai.

- Kokias žaidimo schemas naudosite rungtynėse su Slovakija? Ar tai paslaptis?

- Tai ne paslaptis. Mes dažniausiai naudojame dvi schemas. Pagal situaciją rinksimės arba 4-4-2 (4 gynėjai, 4 saugai, 2 puolėjai) arba 4-4-1-1 (4 gynėjai, 4 saugai, atakuojantis saugas, 1 puolėjas).

- Ar radote laiko patyrinėti Vilnių?

- O taip! Vilnius fantastiškas miestas. Su kiekvienomis laimėtomis rungtynėmis susirandu vis daugiau draugų, daugiau žmonių mane atpažįsta. O jei rimtai, aš čia jaučiuosi labai gerai ir tikiuosi, kad čia galėsiu apsistoti ilgam, man čia gera. Šiuo metu Lietuvos futbolas prasčiausioje padėtyje per penkiasdešimt metų. Ši komanda yra daug geresnė negu rezultatai, kuriuos ji rodė pastaruosius kelerius metus. Rinktinės vyrai turi išlipti iš duobės vien dėl Lietuvos žmonių ir turi patys įrodyti, kad nėra nevykėliai.

- Jūsų kontraktas dvejų metų su galimybe jį pratęsti dar dvejiems. Ar jūsų tai netrikdo, ar per šiuos metus spėsite suburti komandą ir įgyvendinti savo idėjas, ar žaidėjai užtikrinti?

- Būtų gerai man likti visą kontraktą. Visiems sakau ir pats tikiu, kad ši komanda gali patekti į 2016 metų Europos čempionatą (tada Europos čempionate žais 24 komandos - DELFI) ir norėčiau pamatyti savo darbo rezultatą.

* * *

Primename, kad lietuviai slovakus LFF stadione priims šį penktadienį, rugsėjo 7 dieną. Rungtynių pradžia – 21 val. 15 min. Beje, sinoptikai penktadienį sostinėje prognozuoja lietų.

Po keturių dienų, rugsėjo 11-ąją, lietuviai Pirėjuje susikaus su 2004-ųjų Europos čempione Graikijos nacionaline komanda.

Kiek vėliau šiemet, spalio 12 ir 16 dienomis, mūsiškiai taip pat išvykoje dar žais atitinkamai su Lichtenšteino ir Bosnijos ir Hercegovinos atstovais.

G grupėje dar varžysis ir mūsų kaimynai latviai.

Lietuvos nacionalinės rinktinės sąrašas rungtynėms su Slovakija ir Graikija:

Vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor“ FC, Turkija), Ernestas Šetkus (Plovdivo „Botev“, Bulgarija), Giedrius Arlauskis (Kazanės „Rubin“, Rusija);

Gynėjai: Arūnas Klimavičius (FC „Aktobe“, Kazachstanas), Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona“, Lenkija), Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts“, Škotija), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija), Valdemar Borovskij (Marijampolės „Sūduva“), Georgas Freidgeimas (Vilniaus MFD „Žalgiris“), Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“), Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus MFD „Žalgiris“).

Saugai: Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alania“, Rusija), Deividas Česnauskis (FC „Baki“, Azerbaidžanas), Edgaras Česnauskis (FC „Rostov“, Rusija), Ramūnas Radavičius (Vilniaus MFD „Žalgiris“), Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal“, Ukraina), Gediminas Vičius (Karagandos „Šachtior“, Kazachstanas), Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija), Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“).

Puolėjai: Tomas Danilevičius (Kastelamarės „Juve Stabia“, Italija), Darvydas Šernas (Lubino „Zagłębie“, Lenkija), Andrius Velička (Suvalano „AZAL“, Azerbaidžanas), Tadas Labukas (Rygos „Skonto“, Latvija), Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii“, Rumunija).