„Aristokratai“ Anglijos pirmenybių rungtynėse trečiadienį namuose 0:1 (0:1) nusileido sostinės kaimynams „Arsenal“.

Vienintelis susitikimo įvartis pelnytas kurioziškai. 16-ą min. Jorginho neapsižvalgęs pamėgino grąžinti kamuolį atgal vartininkui Kepai, kuris buvo pasitraukęs kiek į šoną.

Tiesiai į vartų vidurį riedėjusį kamuolį ispanas suskubo pasiekti paskutinę akimirką ir išgelbėjo komandos draugą nuo įvarčio į savo vartus.

Tačiau pirmas prie Kepos pamušto kamuolio atsidūrė „Arsenal“ puolėjas Pierre'as-Emerickas Aubameyangas, kuris tiksliu perdavimu surado Emile Smithą-Rowe'ą – pastarasis pasižymėjo be didesnio vargo.


Po pertraukos „Chelsea“ užgulė varžovų baudos aikštelę, bet kamuolį į tinklą pasiuntė tik sykį – Christiano Pulišičiaus įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Pačioje susitikimo pabaigoje „Arsenal“ vartų skersinio tvirtumą vienos atakos metu dukart patikrino Kurtas Zouma ir Olivier Giroud.

Nesėkmė likus dviem turams iki „Premier“ lygos finišo neleido Thomaso Tuchelio auklėtiniams (64 taškai) užsitikrinti mažiausiai ketvirtą vietą, garantuojančią paskutinį kelialapį į kito sezono Čempionų lygą.

Tiesa, „Chelsea“ vis dar laiko visus kozirius savo rankose prieš įkandin žengiančius Londono „West Ham“ (58 tšk., 1 mačas atsargoje) ir „Liverpool“ (57 tšk., 2 mačai atsargoje).

Be to, „mėlynieji“ į tikslą gali žengti ir kitu keliu – laimėję gegužės pabaigoje vyksiantį Čempionų lygos finalą prieš Anglijos čempionų titulą jau užsitikrinusį „Manchester City“.

Tuo metu „Arsenal“ pergalė bent laikinai kilstelėjo į aštuntą poziciją (55 tšk.). Tiesa, treneris Mikelis Arteta trečiadienį prarado dėl traumos rungtynių nebaigusį tautietį gynėją Hectorą Belleriną.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)