Mačo pradžioje aktyviau atakavo „Spartak“ futbolininkai, tačiau 23-ą minutę Jurijus Žirkovas galingu tolimu smūgiu nepaliko jokių vilčių maskviečių vartininkui ir išvedė „Chelsea“ į priekį. Prieš pat pertrauką skirtumą padvigubino du gynėjus „išmaudęs“ prancūzas Nicolas Anelka.

Antrajame kėlinyje vėl aktyviau žaidė aikštės šeimininkai, tačiau rezultatas išliko nepakitęs.

Londono komandai dėl traumos negalėjo padėti jos atakų lyderis Didier Drogba.

Didžiausią dėmesį traukusiame turo mače G grupėje susitiko 16 Europos taurių savininkai – 9 titulus turintys Madrido „Real“ futbolininkai ir 7 trofėjų savininkė „AC Milan“ ekipa. Pergalę „Santiago Bernabeu“ stadione Ispanijos sostinėje 2:0 pasiekė ir lyderių pozicijas sustiprino aikštės šeimininkai.

„Real“ į priekį išsiveržė jau 13-ą minutę, kai baudos smūgį iš maždaug 17 metrų realizavo Cristiano Ronaldo. Portugalas sėkmingai išnaudojo milaniečių „gyvatvorėje“ atsiradusią skylę, pro kurią ir pasiuntė kamuolį į nieko nemačiusio vartininko Marco Amelia teritoriją.

Vos po minutės C. Ronaldo jau sėkmingai asistavo Mesutui Oziliui ir šis mušė antrąjį aikštės šeiminkų įvartį. Kamuolys dar kliudė „Milan“ gynėjo Daniele Bonera galvą ir, visiškai pakeitęs kryptį, suklaido vartininką. Milano klubas per kelias akimirkas atsidūrė gilioje duobėje – 2:0.

Vėliau svečiai perėmė iniciatyvą ir aktyviai atakavo, tačiau pavojingesni buvo tik Andrea Pirlo ir Clarence’o Seedorfo smūgiai. Pirmąjį atrėmė vartininkas Ikeras Cassillasas, o antruoju atveju kamuolys skriejo virš vartų.

Kėlinio pabaigoje jau „Real“ grėsmingai atakavo, tačiau milaniečiams pavyko apsiginti. Po pertraukos Madrido futbolininkai kontroliavo kamuolį, o jų atakos buvo gerokai gyvybingesnės, tokiu būdu palaidojant svečių galimybes atsitiesti. „Real“ pasiekė trečią pergalę iš eilės, o Milano komandai tai buvo pirmoji nesėkmė.

Taškų nebarsto ir H grupės lyderė Londono „Arsenal“, savo aikštėje įspūdingai 5:1 sutriuškinusi iki tol be nesėkmių žengusią Donecko „Šachtar“ komandą, o E grupėje tris pergales savo sąskaitoje turi Miuncheno „Bayern“, kuri namuose nelengvai 3:2 įveikė „Cluj“ ekipą. Net du įvarčius Rumunijos komandos žaidėjai pasiuntė į savo vartus.

Kitame E grupės mače „Roma“ namuose kiek netikėtai 1:3 pralaimėjo viltis kovoti dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas išsaugojusiai „Basel“ komandai.

Statistika

E grupė

„Roma“ – „Basel“ 1:3

„Roma“: Marco Borriello (21 min.)

„Basel“: Alexander Frei (12 min.), Samuel Inkoom (44 min.), Cabral (90 min.).

Miuncheno „Bayern“ – CFR „Cluj“ 3:2

„Bayern“: Cadu (32 min. į savo vartus), Cristian Panin (37 min. į savo vartus), Mario Gomez (77 min.).

„Cluj“: Cadu (28 min.), Emmanuel Culio (86).

F grupė

Maskvos „Spartak“ – Londono „Chelsea“ 0:2

„Chelsea“: Jurij Žirkov (23 min.), Nicolas Anelka (43 min.).

„Marseille“ – „Žilina“ 1:0

„Marseille“: Souleymane Diawara (48 min.).

G grupė

Amsterdamo „Ajax“ – „AJ Auxerre“ 2:1

„Ajax“: Demy de Zeeuw (7 min.), Luis Suarez (41 min.).

„Auxerre“: Valter Birsa (56 min.).

55-ą min. raudona kortelė parodyta Andre Ooijer („Ajax“);
85-ą min. raudona kortelė parodyta Dennis Oliech („Auxerre);
90-ą min. raudona kortelė parodyta Jean-Pascal Mignot („Auxerre“).

Madrido „Real“ – „Milan“ 2:0

„Real“: Cristiano Ronaldo (13 min.), Mesut Ozil (14 min.).

H grupė

Londono „Arsenal“ – Donecko „Šachtar“ 5:1

„Arsenal“: Alex Song (19 min.), Sami Nasri (42 min.), Cesc Fabregas (60 min. 11 m b.), Jack Wilshere (66 min.), Marouane Chamakh (69 min.).

„Šachtar“: Eduardo (82 min.).

„Braga“ – Belgrado „Partizan“ 2:0

„Braga“: Lima (35 min.), Matheus (89 min.).

Dar 8 turo rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją