Londono klubas šiuo metu yra keblioje situacijoje. Dėl jaunų žaidėjų registravimo taisyklių pažeidimų Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) „Chelsea“ yra paskyrusi žaidėjų perėjimo draudimą, galiosiantį dviejų transferų „langų“ metu. Taigi, Londono klubas negali pasipildyti jokiais naujais futbolininkais, tačiau turėjo du pasirinkimus.

Argentinietis Gonzalo Higuainas ir kroatas Mateo Kovačičius praėjusį sezoną „Chelsea“ komandoje žaidė laikinai (buvo pasiskolinti iš kitų klubų), tad su jais abiem buvo galima pasirašyti naujus kontraktus net ir draudimui galiojant.

Būtent taip ir buvo padaryta su M. Kovačičiumi. 25-erių saugas iš Madrido „Real“ klubo buvo išpirktas už 40 mln. eurų ir žais Londone dar 5 metus. Kroatas per praeitą sezoną sužaidė 51 rungtynes ir padėjo klubui laimėti Europos lygos trofėjų.

„Man tikrai patiko žaisti „Chelsea“, puikiai jaučiuosi klube. Taip pat man labai patinka Londonas ir „Premier“ lyga. Labai džiaugiuosi, jog man buvo pasiūlytas ilgalaikis kontraktas“ – klubo pranešime cituojamas M. Kovačičius.

Kitaip buvo pasielgta su G. Higuainu. „Chelsea“ 31-erių puolėjui sutarties nepasiūlė, ir kitą sezoną jis grįš žaisti į Turino „Juventus“.

Argentiniečiui praėjęs sezonas Londono klube buvo sunkus – vos pusmetį „Chelsea“ praleidęs G. Higuainas į aikštę išbėgo 18 kartų, tačiau sugebėjo įmušti tik 5 įvarčius. Klubas turėjo galimybę metams pratęsti laikiną sutartį su futbolininku, tačiau net su metus galiojančiu draudimu pirkti žaidėjus, šios galimybės atsisakė.

„Stamford Bridge‘ą“ taip pat palieka ir kapitonas Gary Cahillas. Jis „Chelsea“ žaidė nuo 2012 m. ir su klubu iškovojo net 8 trofėjus, tačiau kontrakto pratęsimas jam nebuvo pasiūlytas.

„Chelsea“ netrukus turės ir naują trenerį. Į Turiną išvykus italui Maurizio Sarri, manoma, kad artimiausiu metu „aristokratai“ pristatys naują strategą, kuriuo taps Frankas Lampardas, uždirbsiantis apie 4 mln. svarų sterlingų per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją