Namie, „Stamford Bridge“ stadione, žaisiantys „Chelsea“ futbolininkai Anglijos pirmenybėse liūdina savo aistruolius.

Londono komanda per 14 dvikovų sukrapštė vos 28 taškus ir užima tik tik 5-ą vietą.

Tuo tarpu „Manchester City“ ekipa „Premier“ lygoje rungtyniauja sėkmingai – iškovojo 12 pergalių, dukart sužaidė lygiosiomis, nepatyrė nė vienos nesėkmės ir surinko 38 taškus. „Manchester City“ klubas yra vienintelis, kuris Anglijos pirmenybėse šį sezoną nepralaimėjo nė karto. Roberto Mancini auklėtiniai jau pelnė 48 įvarčius. Tai geriausias rezultatas tarp visų komandų.

„Chelsea“ klubas padarys viską, kad nutrauktų įspūdingą varžovų nepralaimėtų rungtynių seriją. Nors Londono klubas stringa savo šalies čempionate, bet UEFA Čempionų lygos turnyre žaidžia užtikrintai. Praėjusiose rungtynėse Andre Villaso-Boaso kariauna savo aikštėje net 3:0 sutriuškino pajėgų Valensijos klubą, grupėje užėmė pirmą vietą ir pateko į kitą etapą.

Tuo tarpu „Manchester City“ futbolininkai Čempionų lygoje griuvo veidu į purvą. Mančesterio komanda grupėje liko tik trečia ir turės žaisti Europos lygos turnyre.

Pastarąjį kartą „Chelsea“ ir „Manchester City“ klubai tarpusavyje grūmėsi 2011 metų kovo mėnesį. Tada Londone rezultatu 2:0 triumfavo „Chelsea“ ekipa. „Stamford Bridge“ stadione iš paskutinių penkių mačų keturiuose stipresnė buvo Londono ekipa, vienąkart laimėjo svečiai. Jei skaičiuotume šių klubų mūšius ir „Manchester City“ stadione, tai iš dešimties pastarųjų rungtynių šešeriose pergalę šventė „Chelsea“ futbolininkai, o ketveriose – jų oponentai.

Beje, „Chelsea“ klubą netrukus paliks puolėjas iš Prancūzijos Nicolas Anelka. Jis kitų metų sausį pasirašys dvejų metų sutartį su Šanchajaus „Shenhua“ (Kinija) klubu. Per savaitę šis futbolininkas uždirbs 313 tūkstančių JAV dolerių.

„Chelsea“

Vasarą pakeitę vyriausią trenerį „mėlynieji“ naujam sezonui ir vėl iškėlė tikslus laimėti ką tik įmanoma. Visgi vienas trofėjus jau nepasiekiamas – prieš kelias savaites Londono klubas pralaimėjo „Liverpool“ ekipai ir iškrito iš Anglijos lygos („Carling“) taurės turnyro.

„Mėlynieji“, įveikę pirmadienio savo varžovus, pakiltų į trečią vietą, bet vis tiek atsiliktų nuo pirmaujančio „Man City“ klubo 7 taškais.

„Mes kovotume dėl titulo, jei laimėtume mačą ar sužaistume lygiosiomis. Tačiau patyrę pralaimėjimą, patektume į ekstremalią situaciją – 13 taškų didelis deficitas. Žinoma, jį įmanoma panaikinti, bet reikia žvelgti realiai į šią situaciją – pralaimėjimas reikštų tai, kad kova dėl titulo virtualiai baigta“, - sakė A. Villa-Boasas prieš šį mačą.

Mače su „Manchester City“ komandai tikrai nepadės Michaelas Essienas, kuris dėl kelio traumos nežais dar kelis mėnesius. Taip pat mačą praleis suspenduotas Davidas Luizas. Tik prieš rungtynes bus nuspręsta, ar bus leidžiami į aikštę smulkias traumas patyrę Jose Bosingwa bei Joshas McEachranas.

Neabejotinai „Chelsea“ lyderis šiuo metu yra puolėjas Danielis Sturridge‘as, kuris yra rezultatyviausias ekipos žaidėjas, pelnęs 7 įvarčius. Anglas įrodė, kad jo forma praėjusio sezono antroje dalyje, atstovaujant „Bolton“ klubui, buvo neatsitiktinė. 22-ejų metų futbolininkas taip pat didelį darbą nuveikia ir kurdamas komandos atakas.

„Manchester City“

Turtingiausia Anglijos komanda, tvirtai įsitaisiusi turnyro lentelės viršūnėje, vasarą nesnaudė ir vėl nusipirko dar kelis aukštos klasės futbolininkus tam, kad įgyvendintų tikslą – tapti stipriausia komanda „Premier“ lygoje.

„Carling“ taurės turnyre „Man City“ ekipa žengia nenugalima ir po pergalės prieš Londono „Arsenal“ komandą, iškopė į pusfinalį, kuriame susitiks su „Chelsea“ futbolininkų skriaudike – „Liverpool“ ekipa.

„Miestiečiai“ vieninteliai nepralaimėję Anglijos lygoje šį sezoną. Tokiu pasiekimu galėtų pasigirti tik Turino „Juventus“ klubas, taip pat sėkmingai besivaržantis Italijos čempionate.

Į aikštę tikrai neišbėgs gynėjai Aleksandras Kolarovas bei Micah Richardsas. Ir tik prieš rungtynes testą atlikęs kitas gynėjas Pablo Zabaleta sužinos, ar galės žaisti rungtynėse.

Argentinietis Sergio Aguero, tik šią vasarą persikėlęs į „ūkanotąjį Albioną“, labai greitai pritapo ir patapo ekipos lyderiu. Bene kiekvienose rungtynėse S. Aguero sugeba pelnyti įvartį, o jų jis yra sumušęs jau 11-a. 23-ejų metų futbolininkas tik vienas rungtynes pradėjo sedėdamas ant atsarginių suolo.

Pastarųjų penkių „Chelsea“ klubo mačų rezultatai:

„Chelsea“ 3 – 0 „Valencia“
„Newcastle“ 0 – 3 „Chelsea“
„Chelsea“ 0 – 2 „Liverpool“
„Chelsea“ 3 – 0 „Wolverhampton“
Leverkūzeno „Bayer“ 2 – 1 „Chelsea“

Pastarųjų penkių „Manchester City“ klubo mačų rezultatai:

„Manchester City“ 2 – 0 Miuncheno „Bayern“
„Manchester City“ 5 – 1 „Norwich“
„Arsenal“ 0 – 1 „Manchester City“
„Liverpool“ 1 – 1 „Manchester City“
„Napoli“ 2 – 1 „Manchester City“

Prognozuojama „Chelsea“ starto sudėtis (4-1-2-3):

Čechas, Bosingwa (Ferreira), Ivanovičius, Terry, Cole'as, Romeu, Ramiresas, Meirelesas, Sturridge'as, Drogba, Mata.

Prognozuojama „Manchester City“ starto sudėtis (4-2-1-3):

Hartas, Clichy, Lescottas, Kompany, Zabaleta (Onuoha), Yaya Toure, Barry, Aguero, Milneris, Džeko, Silva.

Įdomūs faktai:

- „Chelsea“ surinkusi daugiausiai geltonų kortelių lygoje iš visų didžiųjų komandų – „mėlynieji“ jų jau turi 35.

- Svečiai iš Mančesterio yra nenugalimi jau aštuoniuose mačuose svečiuose ir jie tik du kartus sužaidė lygiomis.

- Juanas Mata atliko septynis rezultatyvius perdavimus, per jo pastaruosius devynis lygos mačus. Ir tik priešininkų pusėje esantis kitas Ispanijos rinktinės saugas Davidas Silva daugiau asistavo per šį sezoną – devynis.

Be abejonių, labiau taškų reikės A. Villa-Boaso vadovaujamam klubui, nes jie atsidūrė ties prarajos riba ir tą pripažino pats treneris. „Miestiečiai“ sieks ir toliau išlaikyti saugų atstumą nuo persekiojančio „Manchester United“.

Tai, kad „Chelsea“ klubas žais namuose nepridėda ypatingai daug pliusų – jam jau pasipriešino nė vienas klubas, o „Liverpool“ ekipa tai padarė net du kartus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją