Jei „Real“ komanda iš Vokietijos parsivežė net penkių įvarčių persvarą (6:1), tai „Chelsea“ ir Stambulo „Galatasaray“ ekipų dvikova žadėjo nemažą intrigą – pirma anglų ir turkų akistata baigėsi lygiosiomis 1:1. Vis dėlto savo stadionuose žaidę porų favoritai įrodė savo pranašumą.

„Chelsea“ po Samuelio Eto'o ir Gary Cahillo įvarčių pirmajame kėlinyje 2:0 (2:0) pranoko „Galatasaray“ ekipą, o Cristiano Ronaldo dublio ir vieno Alvaro Moratos įvarčio įkvėptas „Real“ klubas 3:1 (1:1) nugalėjo „Schalkę“.

Rungtynių eiga:

„Chelsea“ 2 – 0 „Galatasaray“

Rungtynės „Stamford Bridge“ stadione prasidėjo be jokios žvalgybos ir jau 4 min. Samuelis Eto'o pasinaudojo turkų gynybos linijos nesusikalbėjimu ir išvedė „Chelseą“ į priekį – 1:0.

15 min. savo laimę įspūdingu smūgiu per save pabandė Didier Drogba, tačiau jam kamuolys nuslydo nuo kojos.

21 min. netoli tikslo buvo Frankas Lampardas, kuris griūdamas vos nenukreipė kamuolio į vartus po puikios „Chelsea“ kombinacijos.

23 min. galingu smūgiu užklupti „Galatasaray“ vartininką Fernando Muslerą pamėgino Edenas Hazardas, bet Urugvajaus rinktinės vartų sargas buvo savo vietoje.

32 min. tik pritrūko Johnui Terry, po kurio techniško smūgio ore kamuolys praskriejo šiek tiek virš vartų.

Kėlinio pabaigoje, 42 min., turkų popieriai tapo visai prasti: antrą įvartį po kampinio pelnė Gary Cahillas, kuris vos iš poros metrų pataisė po J. Terry smūgio F. Musleros atmuštą kamuolį – 2:0.

50 min. galingą Williano šūvį neutralizavo F. Muslera.

„Chelsea“ futbolininkai antrame kėlinyje tyčia numušė žaidimo tempą ir degino likusį laiką.

84 min. „Galatasaray“ nuo dar didesnių nemalonumų po E. Hazardo smūgio vėl išgelbėjo F. Muslera.

88 min. „Chelsea“ galėjo pelnyti trečią įvartį, bet atakos smaigalyje atsidūręs Fernando Torresas pagailėjo perdavimo komandos draugams ir spyrė tiesiai į varžovų vartininką.

„Chelsea“: Petr Čech, Branislav Ivanović, Gary Cahill, John Terry, Cesar Azpilicueta, Ramires, Frank Lampard, Oscar, eden Hazard, Willian, Samuel Eto'o.

„Galatasaray“: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Alex Telles, Yekta Kurtulus, Felipe Melo, Selcuk Inan, Wesley Sneijder, Burak, Didier Drogba.

„Real“ 3 – 1 „Schalke“

Mačas „Santiago Bernabeu“ stadione prasidėjo nesmagiai: jau 4 min. traumą patyrė „Real“ puolėjas Jese Rodriguezas, kuris iš aikštės buvo išgabentas neštuvais. Jį pakeitė Garethas Bale.

21 min. šeimininkai pagaliau pradžiugino savo fanus: įvartį po to paties G. Bale'o perdavimo pelnė Cristiano Ronaldo – 1:0. Tai – jau 12-tas jo įvartis šiame UEFA Čempionų lygos sezone.

28 min. skirtumas turėjo padvigubėti, tačiau Alvaro Morata kažkokiu būdu nesugebėjo pasiųsti kamuolio į vartus po dar vieno G. Bale'o perdavimo.

31 min. rezultatas netikėtai tapo lygus: šūviu iš maždaug 25 metrų pasižymėjo „Schalke“ gynėjas Timas Hooglandas – 1:1.

52 min. stiprų C. Ronaldo smūgį galva atrėmė puikią reakciją pademonstravęs Ralfas Fahrmannas.

Antrame kėlinyje abi komandas sumažino savo apsukas ir nebepersistengė, nes viskas šioje poroje visiems jau buvo aišku.

Vis dėlto „Real“ vyrams 74 min. pavyko vėl išsiveržti į priekį: įveikęs du gynėjus antrą savo įvartį rungtynėse įmušė C. Ronaldo – 2:1.

Lyg to būtų maža, vos po minutės, 75 min. į vokiečių vartus krito ir trečiasis įvartis: C. Ronaldo pataikė į skersinį, bet A. Morata buvo tikslus – 3:1.

83 min. C. Ronaldo buvo per kelis centimetrus nuo „hat-tricko“, nes jo smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į virpstą.

„Real“: Iker Casillas, Fabio Coentrao, Raphael Varane, Sergio Ramos, Nacho, Fernando Alonso, Asier Illarramendi, Jese Rodriguez, Isco, Cristiano Ronaldo, Alvaro Morata.

„Schalke“: Ralf Fahrmann, Tim Hoogland, Benedikt Howedes, Joel Matip, Seas Kolašinac, Kaan Ayhan, Roman Neustadter, Chinedu Obasi, Max Meyer, Julian Draxler, Klass-Jan Huntelaar.

Rungtynės:

Londono „Chelsea“ 2 – 0 Stambulo „Galatasaray“ (pirmas mačas – 1:1)
4' [1 – 0] Samuel Eto'o
42' [2 – 0] Gary Cahill

Madrido „Real“ 3 – 1 Gelzenkircheno „Schalke“ (pirmas mačas – 6:1)
21' [1 – 0] Cristiano Ronaldo
31' [1 – 1] Tim Hoogland
74' [2 – 1] Cristiano Ronaldo
75' [3 – 1] Alvaro Morata

Trečiadienį į kovą dėl paskutinių dviejų bilietų į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį stos „Manchester United“ ir Pirėjo „Olympiakos“ (pirmas mačas – 0:2) bei Dortmundo „Borussia“ ir Sankt Peterbugo „Zenit“ (pirmas mačas – 4:2) kolektyvai.

Ketvirtfinalio etapo burtai bus traukiami jau šį penktadienį, kovo 21 d., UEFA būstinėje Nione, Šveicarijoje.

Turnyro finalas numatytas gegužės 24 dieną Lisabonos „Estadio da Luz“, Portugalijoje.