Abi komandos susitikimą pradėjo įjungusios aukštą pavarą, tačiau klaidų gynyboje ir broko atakuojant buvo daugiau, nei kokybės. Pirmą rimtesnę galimybę įmušti turėjo kauniečiai. 17 minutę šalia savo baudos aikštelės suklydo Panevėžio komandos gynėjas Justinas Januševskis, bet Kauno ekipos puolėjui Michaelui Thuique‘ui nepavyko išnaudoti galimybės. Tuo metu „Panevėžys“ savo atakose dažniau bandė laimę smūgiais iš toli, bet jie tikslo nepasiekdavo.

Įvarčiai pabiro antroje rungtynių dalyje. 51 min. „Panevėžio“ saugas Eligijus Jankauskas susitvarkė su kauniečiu Martynu Dapkumi ir atliko tikslų perdavimą priešais vartus išnirusiam Jorge Eliasui, o šis tiksliu smūgiu iš kelių metrų nuginklavo vartininką Deividą Mikelionį.

Jau po 5 min. „Kauno Žalgiris“ turėjo dvigubą progą išlyginti rezultatą. Iš pradžių Karolis Šilkaitis baudos smūgiu sudrebino vartų skersinį, o prie atšokusio kamuolio prišokęs Choco iš kelių metrų nepataikė į vartus.

Roko Garasto auklėtiniai pradėjo aktyviau spausti svečius ir tai pasitesino. 73 minutę šalia baudos aikštelės linijos ranka sužaidė J. Eliasas ir už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas iš aikštės. Paskirtą baudos smūgį nepriekaištingai realizavo Kauno ekipos veteranas Linas Pilibaitis, kuriam užteko mažiau nei dešimties minučių aikštėje, jog atsidarytų įvarčių sąskaitą.

Nors kauniečiai turėjo kiekybinį pranašumą, „Panevėžys“ pasinaudojo bene vienintele savo proga. Netoli baudos aikštelės Sebastianas Vazquezas puikiai priėmė ilgą perdavimą iš kitos aikštės pusės, susitvarkė su pasyviai žaidusiu Choco, suklaidino priešais jį likusį „Kauno Žalgirio“ vartininką bei įmušė įvartį į tuščius vartus.

Susitikimo pabaigoje kauniečiai surengė tikrą „Panevėžio“ vartų šturmą, kuriame dalyvavo net ir vartininkas D. Mikelionis, tačiau svečiai atsilaikė ir šventė svarbią pergalę. Po jos ketvirtoje vietoje esantys Panevėžio futbolininkai turi surinkę 35 taškus ir vos tašku atsilieka nuo trečioje vietoje žengiančio „Kauno Žalgirio“ ir antrą poziciją užimančios Marijampolės „Sūduvos“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)