Rungtynės: „Real“ – „Manchester City“
Turnyras: UEFA Čempionų lyga
Stadionas: „Santiago Bernabeu“
Teisėjas: Damir Skomina (Slovėnija)
Laikas: 21:45 val. (Tiesiogiai transliuos TV6)

Pirmoji dvikova įvyks Madrido tvirtovėje

Tuo pačiu metu vyks dar septynerios Čempionų lygos rungtynės, tačiau daugiausia dėmesio sulauks šį kova.

Aikštės šeimininkai savo tvirtovėje bandys atsitiesti, po ne itin sėkmingos sezono pradžios. „Real“ klubas po trijų turų Ispanijos „Primera“ čempionate užima vos 12-ą vietą, ir savo sąskaitoje turi tik 4 taškus.

Pirmiausia šalies čempionate madridiečiai susitiko su „Valencia“ ir su varžovais sužaidė lygiomis. 2-ame turo įvyko „mažasis Madrido derbis“ ir „Real“ klubas kiek netikėtai rezultatu 1:2 turėjo pripažinti „Getafe“ futbolininkų pranašumą, kiek vėliau mače su „Granada“ reabilitavosi ir įtikinamai laimėjo 3:0. Paskutinės Ispanijos čempionato rungtynėse išvykoje susitiko su „Sevilla“ ir čia vėl „Karališkasis“ klubas liko be taškų (0:1).

„Real“ futbolininkai iškovojo pirmą 2012-2013 metų sezono trofėjų – Ispanijos Supertaure, tačiau Ispanijos čempionai tokį prastą rezultatą „Primera“ čempionate paskutinį kartą turėjo 2001-2002 sezone.

Pagrindinė sudėtis šiose rungtynėse nuo įprastos neturėtų labai keistis, tačiau vietoj argentiniečio Gonzalo Higuaino turėtumėme pamatyti Karimą Benzema, taip pat neabejojama, kad aikštėje nuo pat pirmos minutės pasirodys Luka Modričius.

Prognozuojama  „Real“ starto sudėtis: Casillas; Arbeloa – Pepe – Ramos – Marcelo; Khedira – Xabi Alonso; Di Maria – Modrič – Cristiano Ronaldo; Benzema.

„Manchester City“

„Manchester City“ klubo situacija Anglijos „Premier“ lygoje yra, kiek kitokia. Po keturių turų Anglijos čempionai užima 4-ą vieta ir į savo sąskaitą turi įsirašę 8 taškus. Nuo pirmoje vietoje esančios Londono „Chelsea“ ekipos atsilieka tik 2 taškais.

Pirmose rungtynėse „City“ klubas susitiko su lygos naujokais „Southampton“ futbolininkais. Roberto Mancini vadovaujamai ekipai pavyko šiame susitikime iškovoti 3 taškus (3:2). 2-ame ture Mančesterio klubo varžovas buvo ne pats palankiausias – „Liverpool“, o mačas baigėsi taikiai 2:2. Maždaug po savaitės „miestiečiai“ namuose susikovė su Londono QPR komanda ir iškovojo įtikinamą pergale rezultatu 3:1. Paskutinėse Anglijos lygos rungtynėse „Man City klubas ir vėl sužaidė lygiosiomis „Stoke City“ futbolininkais.

„Miestiečiai“ šį sezoną jau iškovojo trofėjų. Tai jie padarė rugpjūčio 12-ą dieną, kai „Community Shield“ turnyre įveikė Čempionų lygos nugalėtojus Londono „Chelsea“ futbolininkus.

Starto sudėtis neturėtų keistis, nebent vyriausiasis klubo treneris bus parengęs siurprizų. Kairiajame gynybos krašte turėtumėme pamatyti „City“ naujoką Maiconą, kuris šią vasarą buvo susijęs su abiem klubais. Puolime turėtumėme išvysti Carlosą Tevezą ir Sergio Aguero. Nėra aišku, ar ir vėl aikštėje pasirodys Javi Garcia.

Prognozuojama startinė „Manchester City“ sudėtis: Hart; Maicon – Kompany – Lescott – Clichy; Yaya Toure – Barry; Silva – Nasri; Tevez – Aguero

Paskutinių penkių „Real“ mačų rezultatai:

„Sevilla“ 1 – 0 „Real“ (La Liga)
„Real“ 3 – 0 „Granada“ (La Liga)
„Real“ 2 – 1 „Barcelona“ (Supertaurė)
„Getafe“ 2 – 1 „Real“ (La Liga)
„Barcelona“ 3 – 2 „Real“ (Supertaurė)

Paskutinių penkių „Manchester City“ mačų rezultatai:

„Stoke City“ 1 – 1 „Manchester City“ (Premier)
„Manchester City“ 3 – 1 „QPR“ (Premier)
„Manchester City“ 2 – 2 „Liverpool“ (Premier)
„Manchester City“ 3 – 2 „Southampton“ (Premier)
„Chelsea“ 2 – 3 „Manchester City“ (Community Shield)

Įdomūs faktai:

- „Karališkojo“ klubo pralaimėjimas „Sevilla“ futbolininkams, leido pirmoje vietoje esančiai „Barcelona“ ekipai Ispanijoje įgyti 8 taškų skirtumą.

- „Real“ klubas UEFA Čempionų lygos turnyrų trofėjų į viršų paskutinį kartą kėlė prieš vienuolika metų, kai komandai vadovavo dabartinis Ispanijos rinktinės treneris – Vicente del Bosque.

- „Los Blancos“ šiame „Primera“ čempionate patyrė jau du pralaimėjimus, tuo tarpu tiek pat pralaimėjimų turėjo per visą praėjusį sezoną.

- „Manchester City“ praėjusiame sezone iš Čempionų lygos pasitraukė jau po grupių etapo.

- „Miestiečių“ gretose Europoje 2011-2012-ų sezone daugiausia įvarčių (5) pelnė Sergio Aguero.

- R. Mancini vadovaujamai ekipai svarbių titulų Europoje laimėti nepavyksta jau ketverius metus, tuo tarpu jo oponentui Jose Mourinho prieš dvejus metus pavyko laimėti Čempionų lygą.