Į „Santiago Bernabeu“ stadioną atvykstantys praeitų metų „Bundeslygos“ čempionai pirmame mače pateikė nemažą staigmeną ir tai privertė visus susidomėti tuo, kas dėsis atsakomame mače antradienį. Į rungtynes bilietai jau parduoti ir dabar laukiama dar didesnio futbolo spektaklio, kurį sėkmingai bandys sukurti „Real“ futbolininkai.

Turnyras: Čempionų lyga
Laikas: 21.45 val.
Teisėjas: Howardas Webbas (Anglija)
Stadionas:Santiago Bernabeu

Pirmas mačas ir galimybės

Šokas visam futbolo pasauliui – beveik niekas nesitikėjo, kad Dortmundo komanda šitaip sutriuškins tituluotąjį „Real“ klubą. Aišku, labiausiai įsimintinas buvo Roberto Lewandowskio šou – jis pelne net keturis įvarčius, o į jo „pokerį“ Cristiano Ronaldo atsakė vienu įvarčiu. Mačas pasibaigė rezultatu 4:1.

Antradienį namuose „Real“ ekipa gali laimėti rezultatu 3:0 ir patekti į finalą dėl svečiuose įmušto įvarčio. Visai kitokia situacija, jei „Borussia“ komanda įmuš įvartį ar du. Pirmu atveju, šeimininkams reikės mažiausiai tokio pat rungtynių rezultato kaip ir pirmame mače, o antru – keturių įvarčių persvaros.

„Real“

Madrido futbolininkai šiame sezone jau nebeturi daug atramų „La Liga“ pirmenybėms, kurios paties trenerio Jose Mourinho yra palaidotos – likus penkiems turams, „Barcelona“ klubas turi 11 taškų pranašumą.

Los Blancos“ paguodžia tai, jog jie gegužės viduryje žais Ispanijos Karaliaus taurės turnyro finale su Madrido „Atletico“ klubu. Visgi, šis turnyras akivaizdžiai nublanksta prieš sezono teiktus prioritetus Europoje.

Čia „Real“ ekipa turėjo ne vieną sunkią dvikovą, kaip su „Manchester United“, „Manchester City“ ar „Borussia“ klubais grupių etape. Tačiau dabar, į šią situaciją „karališkasis“ klubas patenka pirmą kartą ir jiems teks pademonstruoti visą savo meistriškumą tam, kad išvengtų  futbolo bendruomenės kritikos. Nenuostabu, kad jie liko vokiečių šešėlyje.

Savaitgalio rungtynėse „Real“ klubas turėjo žaidė principinę dvikovą su „Atletico“ komanda, su kuria, kaip minėjome, jie rungsisir  taurės finale. Po atkaklios kovos „Real“ futbolininkai sugebėjo palaužti aistringai fanų palaikomus šeimininkus 2:1. Prie to ypač prisidėjo saugas Angelis Di Maria.

Komandos naujienos ir trenerio komentaras

C. Ronaldo praleido šeštadienio rungtynes dėl šlaunies problemų, tačiau jau treniruojasi su komanda ir galės žaisti. Alvaro Arbeloa dėl nugaros, o Marcelo dėl šlaunies skausmų negalės padėti komandai. Sergio Ramosas su Fabio Coentrao, kurie buvo patausoti prieš mačą, pradės rungtynes nuo pradžios.

Jose Mourinho mano, kad jo auklėtiniai turi matematinių galimybių iškopti į finalą.

„Sunku pasakyti, kokį matematinį šansą turime, jog patektume į finalą. Jau viską pasakiau savo žaidėjams. Svarbiausias dalykas buvo akcentuoti klaidas, padarytas Dortmunde. „Borussia“ nusipelnė pergalės, tačiau dar visko gali nutikti. Jau sezono pradžioje sakiau, kad ši komanda gali laimėti Čempionų lygą. Bet mes stengsimės, kad to nenutiktų.“

Prognozuojama  „Real“ starto sudėtis:

Lopez
Ramos - Varane – Pepe – Coentrao
Khedira – Alonso;
Di Maria – Ozil – Ronaldo;
Higuain.

„Borussia“

Kas gali saldžiau atpirkti sezono nuoskaudas, jei ne Čempionų lygoje rodomas fantastiškas žaidimas? Iš tikrųjų, Jurgeno Kloppo auklėtiniai turėtų didžiuotis nuveiktu žygiu Europoje, kur vienas po kito eliminuoti Europos stipriausi klubai.

Kaip žinia, „Bundeslygs“ čempionate „Borussia“ ekipa neteko vilties apginti čempionų titulą dar prieš kelis turus. Atsilikimas nuo „Bayern“ komandos tada ir dabar siekia 20 taškų. Vokietijos taurės turnyre jie taip pat pralaimėjo Miuncheno komandai ir liko už borto.

Vokietijos spauda negailėjo liaupsių dortmundiečiams, kurie, eliminavę tokias komandas kaip Donecko „Šachtar“ ir „Malaga“ atkrintamose varžybose, bei palikę užnugary „Real“ ir „Man City“ klubus grupėje. Dabar jų keliai ir vėl susikirto.

R. Lewandowskis buvo mačo didvyris – jis pelnė keturis įvarčius, iš jų trečiasibuvo tiesiog pribloškiantis, kai jis gražiai pasistatė kamuolį bei šovė neatremiamą smūgį į Diego Lopezo ginamus vartus. Iš tų keturių įvarčių, dar vienas buvo realizuotas 11 m baudiniu – jo žaidimas nepaliko abejingų.

Savaitgalį „Borussia“ komanda svečiuose nugalėjo Diuseldorfo „Fortuna“ ekipą 2:1. Tiesa, čia jie taupė žaidėjus. Po keitimo išėjęs Jakubas Blaszczykowskis padėjo komandai laimėti įvarčiu.

Komandos naujienos ir trenerio komentaras

Prieš mačą aišku, kad žais smulkias traumas patyrę Ilkay Gundoganas ir Mario Gotze, kurie buvo patausoti savaitgalį. Jie grįš į aikštę antradienį, o Lukaszui Piszcekui bus atlikta medicinė patikra prieš rungtynes ir tik tada paaiškės, ar jo kirkšnies problema nesutrukdys jam žaisti.

J. Kloppas kalbėjo, kad jis su auklėtiniais dar nėra turnyro finale.

„Nesame finale, tačiau pirmo mačo rezultatas buvo geresnis nei tikėjomės. Turėsime kovoti ir atiduoti visas jėgas. Turime puikų atakuojantį potencialą ir tai įrodėme ankščiau. Komandai reikia būti disciplinuotai ir kompaktiškai bei nebijoti žaisti. Aišku, lengva remtis teorija, bet tai reikia įrodyti aikštėje. Tikiu, kad mano komanda žais teisingai ir mus bus sunku nugalėti“.

Prognozuojama „Borussia“ starto sudėtis:

Weidenfeller;
Piszczek – Subotič – Hummels – Schmelzer;
Gundogan – Bender;
Blaszczykowski – Gotze – Reus;
Lewandowski.

Įdomūs faktai:

- Pirmame mače R. Lewandowskis sugebėjo įsirašyti į istoriją, kaip pirmas žaidėjas įmušęs „Real“ klubui „pokerį“. Jis taip pat vienintelis, kuris įmušė keturis įvarčius pirmose Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse. Žaidėjas, kuris turnyre sugebėjo įmušti penkis įvarčius per vienerias rungtynes yra Lionelis Messi.

- Ketvirtfinalio etape „Borussia“ ekipa taip pat įveikė kitos ispanų komandos „Malaga“ pasipriešinimą rezultatu 3:2.

- 1998 metais šias komandas taip pat suvedė pusfinalio etapas, tačiau jame ispanai pasirodė stipresni ir laimėjo Čempionų lygą.

- „Borussia“ ekipa tik vieną kartą sugebėjo išleisti iš rankų trijų įvarčių persvarą per 14 rungtynių, kurias žaidė namuose. 1987-1988 metų sezone, „Brugge“ komanda po pralaimėto mačo 0:3, namuose sugebėjo sutriuškinti varžovus 5:0.

- Praėjusiose rungtynėse C. Ronaldo įmušė savo 50-ą įvartį Čempionų lygoje bei 12-ą įvartį šiame sezone.

- Jis taip pat sužaidė kiekvieną ČL turnyro minutę šį sezoną, smūgiavo 52 smūgius į vartų plotą ir 20 smūgių pro šalį. Tai yra daugiau nei bet kuris žaidėjas – L.Messi yra antras sąraše pagal smūgius į vartų plotą su 28 bandymais.

- Dortmundo klubas ir toliau lieka vienintelė komanda nepralaimėjusia turnyre. Jie taip pat išlaiko gerą pusiausvyrą išvykose – per penkias rungtynes turnyre išvykose „Borussia“ iškovojo vieną pergalę ir keturis kartus sužaidė lygiosiomis.

Pirmos rungtynės: