„Ajax“ 1 – 1 „Juventus“
45' [0 – 1] Cristiano Ronaldo
46' [1 – 1] Davidas Neresas

Svečių starto sudėtyje mačą pradėjo Cristiano Ronaldo. Aštuntfinalio herojaus galimybės žaisti Amsterdame kėlė abejonių dėl kojos traumos, patirtos ginant Portugalijos rinktinės garbę.

Jau antrą minutę grėsmingai kaire koja pykštelėjo „Juventus“ saugas Federico Bernardeschi, kuriam šiek tiek pritrūko tikslumo.

Olandai atsakė ne mažiau pavojingu Hakimo Ziyecho šūviu. 18-ą min. tas pats „Ajax“ puolėjas privertė Italijos čempionų vartininką Wojciechą Szczesny įspūdingu šuoliu gelbėti savo komandą.

Pirmame kėlinyje „Juventus“ gynyba garsiai braškėjo, dar vieną progą turėjo Donny van de Beekas. Kitoje aikštės pusėje kartą laimę pamėgino ir C. Ronaldo, arti tikslo buvo F. Bernardeschi.

Turino futbolininkai į priekį išsiveržė prieš pat pertrauką. Sulaukęs tobulo Joao Cancelo perdavimo, galva tiksliai smūgiavo C. Ronaldo.

Vos prasidėjus antram kėliniui svarstykles išlygino „Ajax“ puolėjas Davidas Neresas, aikštės krašte „apvogęs“ J. Cancelo, įsiveržęs į baudos aikštelę ir puikiu smūgiu pasiuntęs kamuolį į vartų kampą.


Šeimininkai toliau turėjo teritorinę persvarą ir nuolat bandė įveikti varžovų gynybą regzdami kombinacijas.

83-ią min. rungtynių didvyriu galėjo tapti po keitimo pasirodęs Jurgenas Ekkelenkampas, praėjusią savaitę šventęs 19-ą gimtadienį. Bet jaunojo olando išpuolį atrėmė W. Szczesny.

O 85-ą min. kitoje aikštės pusėje sužibėjo Douglasas Costa, apėjęs du priešininkus ir kirtęs kamuolį į virpstą.

„Manchester United“ 0 – 1 „Barcelona“
13' [0 – 1] Luke'as Shaw (į savo vartus)

5-ą min. baudos smūgiu kamuolį greta virpsto pasiuntė šeimininkų krašto puolėjas Marcusas Rashfordas.

13-ą min. krito pirmasis įvartis: po Lionelio Messi perdavimo kamuolį į „Manchester United“ vartų tinklą galva nukreipė Luisas Suarezas. Tiesa, kamuolys dar palietė gynėją Luke'ą Shaw – šiam įskaitytas įvartis į savo vartus.

Kėlinio viduryje veją raudonai ėmė dažyti kraujas: Chrisas Smallingas iš nugaros grubiai atakavo L. Messi ir kliudė argentiniečio nosį. Į aikšę suskubo medikai – buvo baiminamasi, kad žvaigždės nosis lūžo. Visgi atlikus skubią apžiūrą diagnozuota, kad tai tiesiog stiprus sumušimas – argentinietis galėjo tęsti rungtynes.

36-ą min. „raudonuosius velnius“ iš bėdos ištraukė vartininko Davido De Gea reakcija: ispanas koja atrėmė Philippe Coutinho smūgį iš artimos distancijos.


Po pertraukos „Barcelona“ nebedemonstravo didelio noro užspausti oponentus, bet sužaidus kiek daugiau nei valandą rezultatą padvigubinti galėjo L. Suarezas, iš patogios situacijos nepataikęs į vartų plotą.

Tuo metu šeimininkai iki finalinio švilpuko šimtaprocentinių progų taip ir nesukūrė.

Primename, kad antradienį „Liverpool“ (Anglija) namuose 2:0 įveikė „Porto“ (Portugalija), o dviejų anglų klubų akistata Londone baigėsi vietos „Tottenham Hotspur“ pergale 1:0 prieš „Manchester City“.

Atsakomosios ketvirtfinalių rungtynės vyks balandžio 16-17 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)