Antrojo atrankos etapų burtų traukime „Žalgiris“ pateko tarp neskirstytų, mažesnį reitingą turinčių komandų, todėl įveikęs „Linfield“ pirmajame etape gautų potencialiai stipresnius varžovus.

Burtai lėmė, jog įveikęs pirmą etapą „Žalgiris“ žaistų su „Ferencváros“ ir preliminaraus etapo laimėtojo poros nugalėtoju. Preliminariame etape dalyvaus „Folgore“ (San Marinas), FC „Priština“ (Kosovas), Torshavno HB (Farerų salos) ir „Inter Club d’Escaldes“ (Andora).

Prieš „Ferencváros“ 2019 m. UEFA Europos lygoje yra žaidusi Marijampolės „Sūduva“, kurią tuomet treniravo dabartinis „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas. Ekipa, kurioje žaidė ir Ovidijus Verbickas bei Josipas Tadičius, namuose sužaidė lygiosiomis 0:0, o svečiuose pralaimėjo 2:4.

Praėjusį sezoną Čempionų lygoje „Ferencváros“ įveikė Švedijos, Škotijos, Kroatijos bei Norvegijos čempionus ir pateko į grupių etapą. Grupėje su „Juventus“, „Barcelona“ ir Kijevo „Dinamo“ Vengrijos klubas patyrė 5 nesėkmes ir kartą sužaidė lygiosiomis (su „Dinamo“).

Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo rungtynės vyks liepos 6-7 ir 13-14 dienomis, antrojo etapo – liepos 20-21 ir 27-28 dienomis.

Nesėkmės pirmajame Čempionų lygoje atrankos etape atveju „Žalgiris“ tęstų kovą UEFA Europos Konferencijų lygos antrame atrankos etape. Ten lauktų Klužo CFR (Rumunija) ir Banja Lukos „Borac“ (Bosnija ir Hercegovina) poroje pralaimėjusi komanda. Rungtynės vyktų liepos 22 ir 29 d. pradedant nuo akistatos Vilniuje.

Įveikus pirmąjį etapą žalgiriečiai užsitikrins galimybę net pasitraukus iš Čempionų lygos iš pradžių kovas tęsti Europos lygoje, o tik vėliau – Europos Konferencijų lygoje.

Debiutantui „Panevėžiui“ – varžovas iš Serbijos

Trečiadienį ištraukti UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos antrojo etapo burtai, kurie nuo antro etapo kovas šiame turnyre pradedančiam „Panevėžiui“ lėmė FK „Vojvodina“ klubą.

Europoje debiutuojantis Panevėžio klubas pirmą mačą žais liepos 22 dieną namuose, atsakomoji kova – liepos 29 d.

Taip pat burtai lėmė, kad Marijampolės „Sūduvos“ ir „Valmiera“ (Latvija) dvikovos laimėtojai susitiks su Čenstakavos „Rakow“ (Lenkija). Pirmosios rungtynės turėtų būti žaidžiamos liepos 22 d. Lietuvoje arba Latvijoje, antrosios – liepos 29 d. Lenkijoje.

„Sūduva“ ir „Valmiera“ pirmąjį mačą žais liepos 8 dieną Marijampolėje, o atsakomasis mačas turėtų vykti liepos 15-ąją Rygoje.

„Kauno Žalgiris“ antrame etape susitiktų su „Glentoran“ (Šiaurės Airija) ir „The New Saints“ (Velsas) poros nugalėtojais. Pirmame etape Kauno klubas susitiks su FC „Europa“ klubu iš Gibraltaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)