Čempionų lygos metų komanda: Miuncheno „Bayern“

Po praėjusio sezono nesėkmingai susiklosčiusio finalo, kuriame „Bayern“ ekipa savame stadione po vienuolikos metrų baudinių pralaimėjo Londono „Chelsea“ klubui, šiame sezone „Bayern“ komanda dar kartą pasiekė finalą ir šį kartą jame šventė pergalę. „Bayern“ futbolininkai viso sezono metu rodė puikų žaidimą, o finale jų nesulaikė ir Dortmundo „Borussia“ klubas, kuri pralaimėjo 1:2. Stipriausiai Europos ekipai ir atiteko metų komandos apdovanojimas.

Čempionų lygos metų įvartis: Philippe Mexesas („Milan“)

Ph. Mexesas prieš savo įspūdingą įvartį paskutinį kartą buvo pasižymėjęs 2011 metų kovo mėnesį. Tačiau grupių etape „Milan“ klubo vidurio gynėjas įmušė reto grožio įvartį. Ph. Mexesas į Briuselio „Anderlecht“ komandos vartus įmušė įvartį smūgiu per save iš 20 metrų. Tikrai neblogai kaip vidurio gynėjui.

Čempionų lygos metrų treneris: Jurgenas Kloppas (Dortmundo „Borussia“)

Charizmatiškasis „Borussia“ treneris su savo komanda išdarinėja stebuklus. Nuo 2008 metų Dortmundo ekipai vadovaujantis strategas suformavo puikią ekipą ir su ja nužygiavo iki pat finalo, tačiau jame turėjo pripažinti „Bayern“ komandos pranašumą. Visgi J. Kloppas neketina pasiduoti. Po finalo rungtynių jis sakė: „Dabar viską turime pradėti iš naujo. Po dvejų metų finalas vyks Berlyne ir būtų smagu vėl žaisti Čempionų lygos finale. Tikiuosi, kad kitais metais mes žaisime dar geriau ir toliau galėsime kovoti dėl aukščiausių vietų“.

Čempionų lygos metų rezultatas: „Barcelona“ 0 – 7 „Bayern“

Tai didžiausiu bendru skirtumu kada nors laimėtas Čempionų lygos pusfinalis per visą istoriją. „Barcelona“ ekipa taip pat pirmą kartą per 26-erius metus pralaimėjo abu mačus Europoje (ir namuose, ir išvykoje). Miunchene „Barca“ pralaimėjo 0:4 ir tai skaudžiausias „Barcelona“ pralaimėjimas per paskutinius šešerius metus. Tokio rezultato nesitikėjo ir pats „Bayern“ klubas, o po rungtynių ekipos saugas Javi Martinezas sakė: „Mes tikrai nesitikėjome, kad tokiu skirtumu laimėsime abi rungtynes. Paprasčiausia to priežastis – „Barcelona“ paskutiniu metu buvo geriausia pasaulio komanda“.

Čempionų lygos metų momentas: Ivanas Krstanovičius (Zagrebo „Dinamo“)

Dinamo“ pralaimėjo pirmus penkis grupės mačus ir per juos neįmušė nei vieno įvarčio. Jiems grėsė La Korunjos „Deportivo“ (2004-2005 metų sezonas) ir Haifos „Maccabi“ (20092010 metų sezonas) likimas, kadangi tos komandos buvo kol kas vienintelės, kurioms per Čempionų lygos grupių etapą nebuvo pavykę įmušti bent vieno įvarčio Visgi paskutiniame grupės etapo mače su Kijevo „Dinamo“ komanda, Kroatijos klubo puolėjas I. Krstanovičius uždirbo vienuolikos metrų baudinį ir pats jį realizavo. Tą jis padarė per pridėtą mačo laiką. „Mes esame patenkinti. Norėjime tik įvarčio ir šio taško. Mums tai pavyko iškovoti“, - po rungtynių sakė „Dinamo“ treneris Krunoslavas Jurčičius.

Čempionų lygos geriausias vartų apsaugojimas: Christianas Abbiati („Milan“)

Pagyrų nusipelno „Manchester United“ klubo vartininkas Davidas de Gea, kuris puikiai žaidė mače su MadridoReal“ekipa, Joe Hartas („Manchester City“), kuris puikiai savo vartus gynė rungtynėse su Dortmundo „Borussia“ komanda, Fraseris Forsteris („Celtic“), kuris sulaikė visą „Barcelona“ futbolininkų puolimą, tačiau labiausiai reikia išskirti Ch. Abbiati žaidimą prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą. Patyręs vartininkas tame mače išdarinėjo neįtikėtinus dalykus ir labiausiai įsiminė, kai apgynė savo vartus nuo Hulko bei Aleksandro Aniukovo smūgių. Po rungtynių „Milan“ klubo saugas Urby Emanuelsonas sakė: „Tikrai nežinau ką šiandien valgė Abbiati“.

Čempionų lygos metų siurprizas : Stambulo „Galatasaray“

„Galatasaray“ komanda pirmas rungtynes pralaimėjo „Manchester United“ klubui, o po to nusileido ir „Braga“ ekipai. Čempionų lyga jiems prasidėjo labai prastai, tačiau po to „Gala“ per dvejas rungtynes su Klužo CFR klubu surinko keturis taškus. Po šių mačų Turkijos čempionai atsigavo bei įveikė „Man Utd“ ir „Braga“ ekipas. Tai jiems leido patekti į aštuntfinalį, kuriame buvo įveikta ir Gelzenkircheno „Schalke“ ekipa. Visgi ketvirtfinalyje jie nesugebėjo įveikti Madrido „Real“ klubo. „Mes nusipelnėme viso pasaulio pagarbos“, - po pasibaigusio Čempionų lygos sezono kalbėjo „Gala“ treneris Fatihas Terimas.

Čempionų lygos metų naujokas: Isco („Malaga“)

Pats Isco Čempionų lygą pavadino „futbolo esme“. 21 metų ispanas puikiai pasirodė su Čempionų lygos debiutante „Malaga“. Jis buvo tikras šios sezono atradimas, kuris padėjo „Malaga“ klubui nužygiuoti net iki pat ketvirtfinalių. Per aštuonis Čempionų lygos mačus jis įmušė net tris įvarčius ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus, o tai tikrai puikus rezultatas tokiam jaunam futbolininkui.

Čempionų lygos metų skaičiai: 100 ir 50.

„Šiame sezone Cristiano Ronaldo už Portugaliją sužaidė 100-ąjį mačą, o Jose Mourinho vadovavo komandai savo 100-ose rungtynes Čempionų lygoje. Rezultatyviausiu ČL žaidėju tapęs C. Ronaldo (12 įvarčių) savo 50-ą Čempionų lygos įvartį pelnė pirmame pusfinalio mače su „Borussia“ ekipa, kurį „Real“ komanda pralaimėjo rezultatu 1:4.

Čempionų lygos metų citata: Scottas Brownas („Celtic“)

„Taip, prieš kiekvienas rungtynes mes žiūrime „Narsioji širdis“ („Braveheart“ – filmas su Melu Gibsonu), visi užsidedame savo kiltus (škotų kalniečio ar škotų pulko kareivio sijonėlis) ir visi kartu šokame“, - „Celtic“ klubo kapitonas Scottas Brownas šmaikščiai atsakė į Rusijos žurnalisto klausimą apie „Celtic“ ekipos ritualus prieš rungtynes.