Atsakomus mačus komandos po savaitės žais Madride ir Mančesteryje.

Rungtynių Paryžiuje eiga

Jau pirma svečių iš Anglijos ataka baigėsi pražanga ir Davido Luizo geltona kortele. Paryžiečiai po baudos smūgio apsigynė. Pirmomis minutėmis aktyvesni buvo „City“ futbolininkai.

PSG ekipa 7-ą min. surengė greitą ataką, į baudos aikštelę įsiveržė Blaise'as Matuidi, ten buvo jo kontaktas su gynėju, bet teisėjas 11 metrų baudinio neskyrė.

12-ą min. kovoje dėl kamuolio anglų baudos aikštelėje Davidas Luizas nugriuvo ir jau čia buvo skirtas baudinys. Zlatanas Ibrahimovičius jo nerealizavo. Joe Hartas atrėmė smūgį, kai kamuolys skriejo į dešinį nuo vartininko kampą.

21-ą Davidas Silva galva smūgiavo šalia vartų. 24-ą min. puikią progą vėl turėjo Z. Ibrahimovičius, bet nuo baudos aikštelės pradžios ribos jis ketino perkelti kamuolį per vartininką J. Hartą ir nepataikė į vartus.

Kėlinio pabaiga buvo labai audringa. Pradžioje 38-ą min. aikštės šeimininkai aikštės viduryje prarado kamuolį, „Man City“ žaidėjai jį perėmė, surengė greitą ataką trys prieš keturis ir Kevinas De Bruyne įmušė gražų įvartį - 1:0.

Tačiau svečiai persvara džiaugėsi labai neilgai. 41-ą min. labai šiurkščią klaidą prie pat savų vartų padarė gynėjas Fernandinho, o Z. Ibrahimovičius kyštelėjo koją ir išlygino rezultatą 1:1. Dalį atsakomybės už šį įvartį turėtų prisiimti ir neatidus buvęs bei perdavimą varžovo nemačiusiam gynėjui atlikęs vartininkas J. Hartas. 45-ą min. paryžietis B. Matuidi vos nepelnė antro įvarčio. Po pirmo kėlinio buvo lygu - 1:1.

Antro kėlinio pradžioje vyko lygi ir atkakli kova. Netrukus „Paris Saint Germain“ surengė kelias pavojingas atakas ir atrodė, kad įvartis bręsta. 59-ą min. taip ir įvyko. Po Edinsono Cavani smūgio vartininkas atmušė kamuolį, o jį į vartus nukreipė arčiausiai buvęs Adrienas Rabiot - 2:1.

63-ią min. aikštės šeimininkai buvo arti trečio įvarčio. Po skersavimo iš dešinio krašto Z. Ibrahimmovičius smūgiavo galva ir kamuolys pataikė į skersinį, o pakartotinis E. Cavani spyris nepavyko.

72-ą min. „Man City“ surengė išpuolį, kamuolį Bacary Sagna skersavo iš dešinio sparno, baudos aikštelėje kilo sumaištis, buvo Serge'o Aurier ir Thiago Silva rikošetai, o pirmas prišokęs Fernandinho išlygino rezultatą 2:2.

Rungtynės taip ir baigėsi 2:2 ir viskas spręsis balandžio 12-ą dieną Anglijoje.

Rezultatas:

„Paris Saint Germain“ 2 - 2 „Manchester City“

38' Kevin De Bruyne [0 - 1]
41' Zlatan Ibrahimovič [1 - 1]
59' Adrien Rabiot [2 - 1]
72' Fernandinho [2 - 2]

14' Zlatan Ibrahimovič - nerealizavo 11 metrų baudinio

PSG: Kevin Trapp; Maxwell, David Luiz, Thiago Silva, Serge Aurier (78' Gregory van der Wiel); Blaise Matuidi, Thiago Motta, Adrien Rabiot (78' Lucas), Edinson Cavani, Angel Di Maria; Zlatan Ibrahimovič.

„Manchester City“: Joe Hart; Gael Clichy, Nicolas Otamendi, Eliaquim Mangala, Bacary Sagna; Fernando, Fernandinho, David Silva (88' Wilfried Bony), Kevin De Bruyne (77' Fabian Delph), Jesus Navas; Sergio Aguero (90+3' Aleksandr Kolarov).

Rungtynių Volfsburge eiga

Jau 2-ą min. Cristiano Ronaldo įmušė įvartį, bet teisėjai užfiksavo nuošalę. Kitoje atakoje madridiečių žaidėjas nugriuvo varžovų baudos aikštelėje, bet arbitras 11 metrų baudinio neskyrė.

14-ą ir 16-ą pavojingai į madridiečių vartus smūgiavo Volfsburgo ekipos saugas Bruno Henrique. 17-ą min. vokiečių puolėją Andrė Schuerrlę pargriovė brazilas Casemiro ir dabar jau buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį užtikrintai realizavo Ricardo Rodriguezas - 1:0. Teisėjo Gianluca Rocchi sprendimas buvo gana ginčytinas.

25-ą min. „Wolfsburg“ futbolininkai surengė ataką, Julianas Draxleris ir B. Henrique atliko kelis perdavimus ir Maximilianas Arnoldas iš arti nukreipė kamuolį į vartus - 2:0. Netikėta! Pirmas kėlinys vyko pagal visišką „Wolfsburg“ scenarijų, kurie pelnytai pirmavo 2:0.

Antro kėlinio pradžioje „Real“ futbolininkams vis dar nepavyko perimti iniciatyvos. 49-ą min. C. Ronaldo iš geros pozicijos nepataikė į vartus. „Wolfsburg“ ekipa vis surengdavo aštrias atakas. Vokiečių komanda toliau diktavo savo sąlygas svečiams iš Ispanijos sostinės.

68-ą min. „Real“ rengė ilgą derinį, prarado kamuolį, o „Wolfsburg“ vyrai surengė greitą ataką, bet A. Schuerrle smūgiavo virš vartų.

70-ą min. „Real“ gynėjas iš Brazilijos Marcelo savo veiksmais sukėlė incidentą. Jis spyrė atbula koja varžovui M. Arnoldui, kuris priėjo aiškintis su Marcelo. Brazilas galva įsirėmė į M. Arnoldo krūtinę, o pastarajam kilstelėjus rankas griebėsi už veido, lyg sulaukęs stipraus smūgio. Stumdytis supuolė po kelis abiejų komandų futbolininkus, o geltonos kortelės buvo parodytos M. Arnodui ir G. Bale'ui. Provokatorius Marcelo liko nenubaustas.

73-ią ir 74-ą min. jau pavojingai smūgiavo C. Ronaldo ir G. Bale'as.

82-ą min. į aikštę išbėgo žiūrovas, kurį ilgokai gaudė apsauga. „Real“ atstovams lemiamas šturmas nepavyko, o aikštės šeimininkai kontroliavo kamuolį ir padėtį. 89-ą min. po Maxo Kruse smūgio saviškius išgelbėjo tik vartininkas Keyloras Navasas.

„Wolfsburg“ klubo graži pergalė 2:0 ir neblogi šansai po savaitės Madride.

Rezultatas:

„Wolfsburg“ 2 - 0 Madrido „Real“

18' Ricardo Rodriguez [1 - 0] (iš 11 metrų baudinio)
25' Maximilian Arnold [2 - 0]

„Wolfsburg“: Diego Benaglio; Ricardo Rodriguez, Dante, Naldo, Vieirinha; Luiz Gustavo, Josuha Guilavogui, Julian Draxler (90+3' Marcel Schafer), Maximilian Arnold, Bruno Henrique (80' Christian Trasch); Andre Schuerrle (85' Max Kruse).

„Real“: Keylor Navas; Marcelo, Pepe, Sergio Ramos (C), Danilo; Toni Kroos (85' James Rodriguez), Casemiro, Luka Modrič (64' Isco); Cristiano Ronaldo, Karim Benzema (41' Jese), Gareth Bale.

Rezultatyviausias turnyro žaidėjas – 13 – įvarčių Cristiano Ronaldo (Madrido „Real“).

2015-2016 metų sezono UEFA Čempionų lygos turnyro nugalėtojas paaiškės gegužės 16-ą dieną Milano (Italija) „San Siro“ stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)