Mačas Amsterdame tarp vietos „Ajax“ ir čempionų titulą ginančio Madrido „Real“ klubo baigėsi dramatiška svečių iš Ispanijos pergale – 1:2 (0:0).

Pirmasis didžiulis emocijų pliūpsnis Nyderlanduose užfiksuotas pirmajam kėliniui artėjant prie pabaigos.

Kai 37 min. po sumaišties „Real“ baudos aikštelėje kamuolį į svečių vartus galva nukreipė Nicolas Tagliafico, „Ajax“ komanda puolė šokti džiaugsmo šokį ir sveikinti argentinietį, tačiau tai truko neilgai.

Pasitelkęs į pagalbą VAR sistemą ir peržiūrėjęs vaizdo pakartojimą, arbitras Damiras Skomina nusprendė įvarčio neįskaityti fiksuodamas Dušano Tadičiaus nuošalę – būdamas joje serbas trukdė pasiekti kamuolį „Real“ vartininkui Thibaut Courtois.

Tai pirmas atvejis Čempionų lygos istorijoje, kai įvartis neįskaitomas po VAR sistemos įrašo peržiūros.

Antrajame kėlinyje rankas į viršų iš džiaugsmo jau kėlė „Real“ futbolininkai, ir šį kartą VAR sistemos pagalbos neprireikė. Kylanti Brazilijos futbolo žvaigždė Vinicius Junioras atliko meistrišką reidą į baudos aikštelę ir atliko perdavimą-saldainį Karimui Benzema.

Patyrusiam prancūzui po 18-mečio perdavimo teliko nukreipti kamuolį į vartus – 0:1.

Visgi sausų vartų Nyderlanduose „Real“ neišsaugojo. 75 min. svečių saugai užsižaidė su kamuoliu ir jį prarado savoje aikštės pusėje, o į tai „Ajax“ atsakė žaibišku išpuoliu, pasibaigusiu Hakimo Ziyecho įvarčiu – 1:1.

Kuomet atrodė, kad mačas Amsterdame pasibaigs kovingomis lygiosoimis, žaibas dar kartą trenkė į „Ajax“ vartus.

87 min. „Real“ atliko puikią kombinaciją, kurią įvarčiu užbaigė ataką iš arti „uždaręs“ Marco Asensio – 1:2.

Taigi, prieš atsakomąjį mačą namie „Real“ padėtis yra labai gera. To toli gražu negalima pasakyti apie namuose antras rungtynes žaisiančius „Borussia“ futbolininkus.

Pastaruoju metu į duobę įkritę vokiečiai išvykoje 0:3 (0:0) neprilygo Londono „Tottenham Hotspur“ futbolininkams.

Kaip ir Amsterdame, „Wembley“ stadione visi pagrindiniai įvykiai fiksuoti po pertraukos.

47 min. po šiurkščios „Borussia“ gynėjų klaidos šeimininkai perėmė kamuolį, Janas Vertonghenas atliko skersą perdavimą į baudos aikštelę, o ten labai patogioje pozicijoje atsidūręs Son Heung-minas vienu lietimu nukreipė jį į vartus.

83 min. savo žodį dar kartą tarė J. Vertonghenas. Šį sykį 31-erių gynėjas iš Belgijos pasižymėjo pats, meistriškai išvengęs nuošalės ir nepalikęs jokių vilčių vartininkui Romanui Burki.

Ir tai dar nebuvo pabaiga – 86 min. galva po kampinio kamuolį į svečių vartus nukreipė neseniai aikštėje pasirodęs ispanų veteranas Fernando Llorente, tokiu būdu prieš atsakomąsias rungtynes Vokietijoje labai stipriai komplikuodamas „Borussia“ šansus prasibrauti į kitą etapą ir suteikdamas didžiulę viltį „Tottenham Hotspur“ fanams.

Atsakomosios šių porų rungtynės vyks kovo 5 d. Madride ir Dortmunde.

Rezultatai

Amsterdamo „Ajax“ 1 – 2 Madrido „Real“

60' Karimas Benzema [0-1]
75' Hakimas Ziyechas [1-1]
87' Marco Asensio [1-2]

Londono „Tottenham Hotspur“ 3 – 0 Dortmundo „Borussia“

47' Son Heung-minas [1-0]
83' Janas Vertonghenas [2-0]
86' Fernando Llorente [3-0]

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)