Bene įdomiausia dvikova nusimato „Emirates“ stadione, kur ginklus antradienį tarpusavyje surems Londono „Arsenal“ ir Miuncheno „Bayern“. Taip pat intriguojanti akistata nusimato tarp Lėverkuzeno „Bayer“ bei „Roma“ futbolininkų.

Londono „Arsenal“ – Miuncheno „Bayern“

Tai – F grupės susitikimas. Londono „Arsenal“ klubui pergalė šiose rungtynėse yra gyvybiškai svarbi, nes iki šiol jiems nepavyko iškovoti nė taško. Vis dėlto žinant šių klubų tarpusavio istoriją „Emirates“ stadione ir dabartinę bavarų formą sunku tikėtis svečių iš Vokietijos pralaimėjimo.

Savo šalies fronte Arsene'o Wengero auklėtiniai žygiuoja gana sėkmingai – per penkerias rungtynes pasiektos keturios pergalės ir patirtas vienas pralaimėjimas. Tuo metu Josepo Guardiolos auklėtiniai gali pasigirti dar įspūdingesne statistika – jie šį sezoną „Bundesliga“ pirmenybėse iškovojo devynias pergales iš tiek pat galimų.

Situacija UEFA Čempionų lygoje yra daug sudėtingesnė „kanonierių“ atžvilgiu. Anglijos garbę ginantis „Arsenal“ klubas šį sezoną Senojo žemyno turnyre nesugebėjo pasiekti dar nė vienos pergalės ir nusileido daug silpnesniems varžovams nei „Bayern“ – Pirėjo „Olympiakos“ (2:3) ir Zagrebo „Dinamo“ (1:2). „Bayern“ kol kas sunkumų neturėjo ir varžovus iš Graikijos nugalėjo 3:0, o kroatus – net 5:0.

FA taurės nugalėtojams šiame susitikime tikrai negalės padėti trys žaidėjai – Thomasas Rosicky, Danny Welbeckas ir Jackas Wilshere'as. J. Guardiola ir toliau turės verstis be Arjeno Robbeno bei Francko Ribery, tačiau puikus Roberto Lewandowskio, Thomaso Mullerio ir Douglaso Costa žaidimas šį sezoną atperka pirmų dviejų netektį.

Pastarosios penkios tarpusavio rungtynės:

„Bayern“ 1 – 1 „Arsenal“ (2014 m.)

„Arsenal“ 0 – 2 „Bayern“ (2014 m.)

„Bayern“ 0 – 2 „Arsenal“ (2013 m.)

„Arsenal“ 1 – 3 „Bayern“ (2013 m.)

„Arsenal“ 1 – 0 „Bayern“ (2005 m.)

Lėverkuzeno „Bayer“ – AS „Roma“

E grupėje – lygiaverčių varžovų dvikova. Žinoma, Lėverkuzeno „Bayer“ turės favorito statusą, nes žais namuose, tačiau svečiams iš Italijos sostinės pergalė yra itin svarbi.

„Bayer“ ekipai savo šalies fronte kol kas nesiseka taip, kaip norėta. Per pastarąsias penkerias „Bundesliga“ rungtynes vokiečiai iškovojo dvi pergales, pasiekė tiek pat lygiųjų ir sykį nusileido Dortmundo „Borussiai“. Užimama septinta vieta. Kur kas geriau Italijos „Serie A“ čempionate sekasi „Romai“, kuri per sužaistas paskutines penkerias rungtynes iškovojo tris pergales ir turnyro lentelėje užima antrą vietą.

Tuo metu Čempionų lygoje kol kas sėkmingiau rungtyniauja Lėverkuzeno miesto komanda. Paskutinėse rungtynėse ji svečiuose tik po atkaklios kovos 1:2 nusileido „Barcai“, tačiau prieš tai buvo pasiekta pergalė 4:1 prieš Borisavo BATE. „Roma“ tokia statistika negali pasigirti ir kol kas savo sąskaitoje turi vos vieną tašką, bet pasiektą ne prieš bet ką, o pačią „Barceloną“ (1:1).

Didelių netekčių abi komandos neturi, o „Roma“ greičiausiai sulauks ir solidaus pastiprinimo. Manoma, kad italams Lėverkuzene jau galės padėti patyręs puolėjas Edinas Džeko.

Pastarosios dvejos tarpusavio rungtynės:

„Roma“ 1 – 1 „Bayer“ (2004 m.)

„Bayer“ 3 – 1 „Roma“ (2004 m.)

Kiti antradienį vykstantys susitikimai:

Borisavo BATE – FC „Barcelona“

Zagrebo „Dinamo“ – Pirėjo „Olympiakos“

Kijevo „Dinamo“ – Londono „Chelsea“

„Porto“ – Tel Avivo „Maccabi“

CF „Valencia“ – „Gent“