Pirmą susitikimą prieš savaitę Ispanijos sostinėje 1:0 laimėjo „Atletico“.

Bavarams kelialapį į finalą garantuos tik pergalė dviejų arba daugiau įvarčių skirtumu, arba laimėjimas vieno įvarčio skirtumu, nepralaidus svečių įvarčio (tik – 1:0) ir tada sėkmė 11 metrų baudinių serijoje. Miuncheniečių pergalė (2:1, 3:2 ir tt.) yra paranki madridiečiams dėl įvarčių svečiuose.

„Bayern“ klubas UEFA čempionų lygos atkrintamose varžybose šį sezoną per pagrindinį laiką iškovojo tik vieną pergalę iš penkių galimų. Taip 1:0 buvo nugalėta kukli Lisabonos „Benfica“. Dar buvo trejos lygiosios 2:2 Turine, Miunchene ir Lisabonoje (tiesa, Turino „Juventus“ namuose įveikti per pratęsimą 4:2).

„Atletico“ garsi savo kibia gynyba ir pavojingomis kontratakomis. Jei svečiams Miunchene dar pavyktų pelnyti įvartį, „Bayern“ vyrams iškovoti bendrą pergalę būtų labai sunku. Madridiečiai nei šio sezono Ispanijos „Primera“ divizione, nei Čempionų lygoje dar nė karto vieneriose rungtynėse nepraleido trijų įvarčių. O vien su „Barcelona“ jie žaidė net šešis kartus. Bet, žinoma, būna išimčių – ypač žaidžiant su „Bayern“ klubu jo tvirtovėje – Miucheno arenoje. „Atletico“ sunkiai įveikė „PSV Einhoven“ barjerą (0:0 ir 0:0/baudiniai 8:7), bet gražiai sudorojo „Barcelona“ komandą (1:2 ir 2:0).

„Atletico“ veikiausiai stabdys aikštės šeimininkus smulkių pražangų taktika. Juk koks tikslas stebėti finalą be geltonų ar raudonų kortelių, bet namie per televizorių? Pražangų bus daug. Teisėjas iš Turkijos Cuneytas Čakıras yra griežtas, neleidžia įsiplieksti emocijoms ir švilpia pražangas gana aktyviai. Taip ispanai gali suteikti šansą vokiečiams įgyti gyvybiškai svarbią kiekybinę persvarą.

Dar viena prasta žinia „Bayern“ gerbėjams. Paskutiniuose devyniuose Čempionų lygos turnyruose pasiteisina tokia taisyklė: į finalą patenka klubas, laimėjęs pirmą pusfinalio susitikimą.

„Mes neturime nuo pat pirmų minučių galvoti, kaip įmušti kuo daugiau įvarčių. Privalome pirmiausia pasirūpinti gynyba ir paimti į savo rankas žaidimo kontrolę“, – teigė „Bayern“ treneris Pepas Guardiola.

„Mūsų ilgalaikis sunkus darbas duoda gerų dividendų. Neketiname sustoti pusfinalyje. Sieksime ne tik patekti į finalą, bet ir laimėti antradienio vakaro rungtynes. Neužsidarysime gynyboje, o patys stengsimės įmušti“, – kalbėjo „Atletico“ strategas Diego Simeone.

Praėjusį savaitgalį „Bayern“ klubas Vokietijos čempionato dvikovoje Miunchene nesugebėjo įveikti Menchengladbacho „Borussia“ komandos (1:1) ir vis dar neužsitikrino šalies čempiono titulo.

„Atletico“ ekipa Ispanijos pirmenybių rungtynėse namie 1:0 palaužė Madrido „Rayo Vallecano“. „Atletico“ ekipa užima antrą vietą ir turi tiek pat taškų kiek pirmaujanti „Barcelona“. Madridiečiai, įskaitant ir Ispanijos lygą, laimėjo pastaruosius septynis mačus, o įvarčio nepraleido net 602 minutes.

Čempionų lyga – prestižiškiausias Europos futbolo klubų turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)