Milžiniško susidomėjimo sulaukė ketvirtfinalio atsakomos rungtynės Katalonijos sostinėje Barselonoje, kuri vietos „Barcelona“ siekė panaikinti iš Italijos prieš savaitę parsivežtą net trijų „sausų“ įvarčių deficitą (0:3) dvikovoje su „Juventus“ ekipa.

Tačiau „Barca“ savų žiūrovų akivaizdoje sužaidė tik nulinėmis lygiosiomis 0:0 ir iškrito iš varžybų.

Ypač futbolo gerbėjams įsiminė ankstesnis atkrintamų varžybų etapas, kai „Barca“ stebuklingai sugebėjo eliminuoti prancūzų klubą „Paris Saint Germain“ (0:4 svečiuose ir 6:1 namuose).

„Barcelona“ visas rungtynes didelėmis pajėgomis puolė, o „Juventus“ patikimai gynėsi ir pavojingai kontratakavo. Jei Neymaras imitavo daug pražangų ir gražiais slalomais tarp šešių priešininkų džiugino futbolo gerbėjų akį, tai Lionelis Messi net keturis kartus labai pavojingai smūgiavo į vartus (19-ą, 56-ą, 58-ą ir 66-ą min.).

Turino ekipos argentinietis Gonzalo Higuainas taip pat turėjo dvi puikias progas įvarčiui (38-ą ir 50-ą min.).

69-ą min. po Sergi Roberto „šūvio“ kamuolys praskriejo visai šalia Gianluigi Buffono vartų virpsto. 80-ą min. Javieras Mascerano iš arti smūgiu galva nesugebėjo nuginkluoti italų vartininko. Mačo pabaigoje „Juve“ drausmingai gynėsi ir pelnytai džiaugėsi kelialapiu į pusfinalį.

Rezultatas:

„Barcelona“ 0 – 0 „Juventus“*** (pirmas mačas – 0:3, bendras – 0:3).

*** – pateko į pusfinalį

„Juventus“ šio sezono Čempionų lygoje svečiuose iki šiol laimėjo visas ketverias rungtynes (4:0 prieš Zagrebo „Dinamo“, 1:0 prieš „Lyon“, 3:1 prieš „Sevilla“ ir 2:0 prieš „Porto“). Vienerios lygiosios jiems atvėrė kelią į pusfinalį.

„Barcelona“ prieš tai namuose triuškino visus varžovus, o bendras įvarčių skaičius buvo net 21:1! (7:0 prieš Glazgo „Celtic“, 4:0 prieš „Manchester City“, 4:0 prieš Moenchengladbacho „Borussia“ ir 6:1 prieš „Paris Saint Germain“). Pirmos nulinės lygiosios lėmė sezono Europoje pabaigą.

Monake – aikštės šeimininkų įtikinama pergalė

Kitose ketvirtfinalio atsakomosiose rungtynėse klubas „Monaco“ savo aikštėje priėmė Dortmundo komandą „Borussia“. Prieš savaitę dėl teroro akto dvikova vėlavo visą parą ir ją 3:2 laimėjo svečiai iš Monako. Ir antrą sykį aikštėje dominavo „Monaco“ futbolininkai, kurie nugalėjo 3:1 (2:0) ir taip pat žais pusfinalyje.

Aikštės šeimininkai jau 17-ą min. pirmavo 2:0, po dviejų greitų Kyliano Mbappe (3-ą min.) ir Radamelio Falcao įvarčių.

Antro kėlinio pradžioje (48-ą min.) vokietis Marco Reusas sušvelnino santykį (2:1). Tačiau 82-ą min. Valere Germainas galutinai sudėliojo visus taškus ant „i“.

Rezultatas:

„Monaco“*** 3 – 1 „Borussia“ (pirmas mačas – 3:2, bendras – 6:3).

3' Kylian Mbappe [1 - 0]
17' Radamel Falcao [2 - 0]
48' Marco Reus [2 - 1]
82' Valere Germain [3 - 1]

*** – pateko į pusfinalį

Čempionų lygos pusfinalio burtai bus traukiami penktadienį. Pradžia 13.00 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)