Marijampolės „Sūduva“ yra per žingsnį nuo to, jog atverstų naują lapą Lietuvos futbolo istorijoje ir taptų pirmuoju šalies klubu, patekusiu į tokio aukšto rango tarptautinį turnyrą. Vis dėlto Lietuvoje 1:1 su šeimininkais sužaidusi Glazgo ekipa žada padaryti viską, kad tokios šventės Lietuva negautų.

Po mačo Marijampolėje savo auklėtinių gynybą kritikavęs B. Rodgersas pasitikėjimo nepraranda ir teigia, jog net ir nelaimėję, „Celtic“ futbolininkai įgavo pranašumą pelnydami įvartį išvykoje, todėl namuose jiems belieka užbaigti pradėtą darbą.

„Man tai nėra pats svarbiausias mačas, bet jis vis tiek labai svarbus. Mums būtina žaisti futbolą Europoje, bent jau iki Kalėdų, todėl ketvirtadienį žengsime į aikštę tam, kad parodytume, jog esame šio futbolo verti.

Kvalifikacija prasidėjo anksti, prieš mėnesį, tai ilgas priešsezonis, dabar turime gerą galimybę pabaigti pradėtą darbą ir patekti į prestižinį turnyrą, kuriame žaisime prieš kitas geras komandas, kitus gerus trenerius ir panaudosime turimą patirtį. Esame pasiruošę ten žaisti.

Marijampolėje užsidirbome įvartį išvykoje, nors ir nelaimėjome, tai jau vis tiek yra neblogai. Esame nusiteikę pozityviai. Ketvirtadienį tiesiog reikia palaikyti aukštą tempą. Turėdami už savęs sirgalių palaikymą, pasistengsime pratęsti savo žygį Europoje“, – kalbėjo B. Rodgersas.

Nors Škotijos futbolo sirgaliai „Celtic“ pasirodymą Marijampolėje laiko dideliu nusivylimu, komandos treneris įspėja, jog Lietuvos čempionai yra pajėgūs. Ypač gynyboje. Iš Šiaurės Airijos kilęs specialistas Glazge tikisi panašaus varžovų žaidimo ir dar vieno sunkaus mūšio, tačiau mano, jog pasiekti trokštamą rezultatą leis individualus jo auklėtinių meistriškumas.

„Tikiuosi panašių rungtynių. Praėjusias rungtynes gerai pradėjome, bet davėme jiems įsidrąsinti ir įmušti įvartį, turime geriau dirbti gynyboje. Turime išnaudoti savo individualų meistriškumą ir greitį, tai yra mūsų stiprybės, privalome jas išnaudoti. Neabejoju, kad varžovai bus kompaktiški, darys viską, kad mums būtų sunku juos užpulti“, – prognozavo B. Rodgersas.

Kalbėdamas apie tai pagrindinius „Sūduvos“ ginklus, jis pareiškė, jog svarbiausia yra iš lietuvių atimti drąsą, kurią jie demonstravo žaisdami namuose. Komandinę varžovų dvasią gerbiantis 45-erių specialistas patikino, kad „Celtic“ sunkiai dirbo tam, kad marijampoliečiai Glazge jaustųsi nejaukiai.

„Mūsų gynyba turi patobulėti, bet nėra taip, kad labai dėl to jaudinuosi. Nors sakoma, kad mes negerbiame varžovų, tai nėra tiesa. Mes treniruojamės, sunkiai dirbame, tai yra pagarba. Mes gerbiame kiekvieną oponentą. Varžovai yra šalies čempionai, negalime jų negerbti.

Marijampoliečiai demonstruoja gerą komandinę dvasią. Kai šiai komandai sekasi, ji gali greitai įgauti pasitikėjimo savimi ir tapti sunkiau sustabdoma. Labai tikiuosi, kad ketvirtadienį neleisime jiems gauti to pasitikėjimo. Privalome atimti jų drąsą ir nesuteikti jiems jokių galimybių“, – dėstė B. Rodgersas.

Atsakomoji dvikova Glazge tarp „Celtic“ ir „Sūduvos“ vyks ketvirtadienį, nuo 22.00 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)