Lietuvos čempionai išvykoje pralaimėjo Jerevano „Pyunik“ (Armėnija) 0:2 (0:1) ir įsikasė į H grupės lentelės dugną (1 taškas).

„Kalbėjomės, kad varžovai aštriai atakuos. Uždarėme pavojingas zonas, neleidome jiems pulti greitai, ir patys turėjome progų pasižymėti. Bet įvartis „į rūbinę“ pirmo kėlinio pabaigoje apsunkino situaciją“, – susitikimą komentavo V. Čeburinas.

44-ą min. šeimininkų legionieriui iš Brazilijos Juninho pavyko nukreipti kamuolį į tinklą savo darbo nepadarius „Žalgirio“ gynėjui Mario Paveličiui.


61-ą min. „Pyunik“ pergudravo svečių gynybą greitai įžaisdami kamuolį nuo kampinio vėliavėlės, o zoną ties artimuoju virpstu saugojęs Saulius Mikoliūnas nesukliudė pasižymėti nigeriečiui Yusufui Otubanjo.

Vietoje Petaro Mamičiaus į starto sudėtį netikėtai įtrauktas gynėjas apskritai žaidė ne itin užtikrintai ir buvo pakeistas pirmasis, bet V. Čeburinas po rungtynių užstojo savo kapitoną.

„Žinojome, kad tuo kraštu „Pyunik“ nemažai atakuos. Nors klaidų buvo, nesu nusivylęs. Žaidėjų atsidavimas buvo labai geras. Taip, kai kas nepavyko, buvo klaidų, trukdžiusių išvystyti atakas. „Pyunik“ irgi mus analizavo, irgi paruošė sprendimų, kaip sustabdyti mūsų kontrpuolimą, uždarė erdves. Galbūt prisidėjo ir mums neįprasta aikštė. Svarbiausia – įmušti, jeigu yra progų“, – kalbėjo specialistas iš Kazachstano.

Kad auklėtiniai turėjo galimybių pelnyti įvarčių, spaudos konferencijoje jis pabrėžė kelis kartus.

Nors „Žalgiris“ atliko perpus mažiau smūgių nei šeimininkai (atitinkamai 6 ir 14), o į vartus pataikė vienintelį sykį.

Sukelti daugiau grėsmės „Pyunik“ vartams vilniečiai galės jau po savaitės laukiančioje atsakomojoje dvikovoje savoje aikštėje.

Šįkart pergalė bus būtina, nes dėkingų pirmo etapo burtų sužadintos viltys tolsta nuo Konferencijos lygos naujokų. Nepalankus „Žalgiriui“ buvo ir kitos ketvirtadienio H grupės akistatos rezultatas: Bratislavos „Slovan“ (Slovakija) svečiuose 2:0 įveikė lyderį „Basel“.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją