Amerikietis Robbie Rogersas pirmasis iš aukščiausios lygos futbolininkų atskleidė savo netradicinę orientaciją ir dabar jo pėdomis pasekė vokietis T. Hitzlspergeris.

31-erių metų T. Hitzlspergeris, kuris net 52 kartus gynė Vokietijos rinktinės garbę, praėjusiame sezone žaidė „Stuttgart“ klube. Visgi saugas, pasibaigus sezonui, nusprendė baigti savo profesionalo karjerą dėl jį nuolatos kamuojančių traumų.

„Tai buvo labai sunkus procesas... ir tik per pastaruosius metus aš visiškai supratau, kad norėčiau gyventi su kitu vyru“, - Vokietijos „Time“ žurnalui sakė T. Hitzlspergeris.

Dėl savo galingo smūgio „plaktuku“ pravardžiuojamas vokietis tikina, kad jis nežino daugiau Vokietijos futbolininkų, kurie yra gėjai.

„Aš atskleidžiau savo homoseksualią pakraipą, nes noriu, kad diskusijos apie tai tarp profesionalių sportininkų judėtų į priekį. Niekada nesigėdijau savęs. Džiaugiuosi koks esu“, - tęsė vokietis.

„Įsivaizduokite 20 žmonių sėdinčių aplink stalą ir kartu geriančius. Turi prisijungti prie daugumos ir juokauti apie homoseksualumą iki tos ribos, kol juokai netampa įžeidžiančiais. Anglijoje, Vokietijoje ar Italijoje homoseksualumas nėra laikomas rimta problema, bent jau persirengimo rūbinėse“, - užbaigė T. Hitzlspergeris.