V. Dambrauskas tapo pirmuoju lietuviu, vadovavusiu komandai UEFA Europos lygos grupių turnyre.

Anot gong.bg, toks klubo sprendimas gali atrodyti neįtikėtas, tačiau tai jau yra įvykęs faktas. Darbo vietą lietuviui kainavo prastokas startas grupių varžybų etape – šią savaitę „Ludogorec“ namuose 0:1 nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai ir po dviejų turų sąskaitoje turi vos tašką.

Bulgarijoje lietuvis dirbo nuo sausio mėnesio. Jo treniruojama komanda eilinį kartą tapo Bulgarijos čempione, tačiau nelaimėjo šalies taurės. „Ludogorec“ buvo ir per žingsnelį nuo patekimo į UEFA Čempionų lygos grupių varžybas, tačiau paskutiniame atrankos etape nusileido švedų „Malmo“ komandai.

Pasak „Mač Telegraf“ pranešimo, treneris jau nebeturėtų vadovauti komandai per šio vakaro Bulgarijos lygos rungtynes prieš Sofijos „Levski“, šiuo metu jau yra derinami finansiniai atleidimo klausimai.

Metų pradžioje „Delfi“ kalbinti Bulgarijos futbolo specialistai santūriai kalbėjo apie rizikas dirbant Razgrade. Klubo vadovai nepasižymi kantrybe, trenerių kaita „Ludogorec“ klube yra dažna praktika.
Jų nuomone, ilgiau postą išsaugoti klube specialistui galima tik sėkmės tarptautinėje arenoje atveju, tačiau pastaruoju metu komandos rezultatai jų akivaizdžiai nebetenkino.

Į Bulgariją V. Dambrauskas persikėlė dirbti iš Kroatijos.

Apie tai, kad pradėjo derybas su treneriu dėl sutarties nutraukimo, sekmadienį per pietus paskelbė ir pats klubas. „Ludogorec“ komandoje dirbo ir dar vienas lietuvis – V. Dambrausko asistentas Marius Skinderis. Su juo sutartis taip pat bus nutraukta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)