„Sūduva“ išvykoje atsakomąjį ketvirtojo atrankos etapo mūšį prieš Budapešto „Ferencvaros“ pralaimėjo 2:4.

Pirmoji komandų akistata Marijampolėje prieš savaitę baigėsi lygiosiomis 0:0, todėl į Europos lygą pirmą kartą per 15 metų pateko gerokai didesnį biudžetą turintys Vengrijos čempionai.

Marijampoliečiai pirmavo po Ovidijaus Verbicko įvarčio 11-ąją minutę, bet pirmojo kėlinio gale praleido du įvarčius. Nors 64-ąją minutę Mihretas Topčagičius lygino rezultatą, pergalę šeimininkams 66-ąją minutę išplėšė Tokmacas Nguenas.

Be to, per pridėtą laiką vengrai realizavo antrąjį savo 11 m baudinį, kuris buvo paskirtas po teisėjo klaidos. Ivanas Hladikas prasižengė už baudos aikštelės ribų, tačiau arbitras to nepastebėjo ir skirdamas baudinį galutinai nusprendė rungtynių baigtį.

„Ferencvaros“ kamuolį kontroliavo 57 proc. laiko ir atliko 19 smūgių, iš kurių 9 – į vartų plotą. Vis dėlto drąsiai žaidusi „Sūduva“ pernelyg neatsiliko ir atliko 13 smūgių, iš kurių į vartų plotą skriejo 5.

Jei Vladimiro Čeburino treniruojama „Sūduva“ šias rungtynes būtų laimėjusi arba išsaugojusi rezultatą 2:2, Lietuva pirmą kartą istorijoje būtų turėjusi savo atstovus prestižiniame tarptautiniame futbolo turnyre. Šiame atrankos etape suvalkiečiai krito trečius metus iš eilės.

Lietuvos čempionams susitikimas Budapešte prasidėjo puikiai. 11-ąją minutę O. Verbickas pasinaudojo varžovų gynėjų klaida ir pasiuntė kamuolį į vartus po rikošeto.

Po praleisto įvarčio savo sąlygas pradėjo demonstruoti šeimininkai, o tai davė vaisių 36-ąją minutę, kai po Ivano Kardumo pražangos baudos aikštelėje į „Sūduvos“ vartus buvo paskirtas 11 m. baudinys.

Baudinį realizavo ir rezultatą išlygino Rolandas Varga.

Negana to, netrukus „Ferencvaros“ mušė ir įvartį į rūbinę: per pridėtą laiką vengrus į priekį išvedė Francko Boli smūgis. Puolėjas pasižymėjo po Oleksandro Zubkovo perdavimo iš krašto.

Pirmojo kėlinio pradžioje buvo atliktas pirmasis keitimas: traumą išsigydęs Paulius Golubickas pakeitė Josipą Tadičių.

Antrajame kėlinyje Budapešto ekipa atidavė kamuolio kontrolę „Sūduvai“, tačiau priartėti prie varžovų vartų svečiams sekėsi sunkiai. Iki 64-osios minutės, kai Mihretas Topčagičius po puikaus Jovano Čadjenovičiaus perdavimo iš krašto išlygino rezultatą.

Marijampoliečiai džiaugėsi tik dvi minutes. 66-ąją minutę iš toli I. Kardumą nuginklavo Tokmacas Nguenas.

Po šio įvarčio komandos pradėjo žaisti atviresnį futbolą ir kurti dar daugiau išpuolių. Pavojingais smūgiais keitėsi P. Golubickas ir O. Zubkovas. Marijampoliečiai mėgino savo laimę tolimais smūgiais.

71-ąją minutę Eligijus Jankauskas pakeitė susižeidusį Ovidijų Verbicką. Kiek vėliau Robertas Vėževičius pakeitė Giedrių Matulevičių.

Galiausiai viltys dužo per pridėtą laiką, kai šeimininkų žaidėjas išbėgo į kontrataką, o jį pražanga sustabdęs I. Hladikas neįtikino teisėjo, jog taisykles pažeidė prieš baudos aikštelės ribas.

Baudinį realizavęs Nikolajus Signevičius nulėmė galutinį rezultatą 4:2.

Marijampoliečiai trečius metus paeiliui į paskutinį Europos lygos atrankos etapą šiemet pateko trečiajame etape netikėtai eliminavusi Tel Avivo „Maccabi“ ekipą.

Prieš tai V. Čeburino kariauna eliminavo San Marino čempionus, o UEFA Čempionų lygos atrankoje antrus metus iš eilės suklupo prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ futbolininkus.

Vengrijos čempionai „Sūduvos“ varžovais lemiamoje atrankos stadijoje tapo po to, kai UEFA Čempionų lygos atrankos trečiajame etape nusileido Zagrebo „Dinamo“ klubui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (511)