Antradienį bendraudamas su žiniasklaida Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edvinas Eimontas pranešė gavęs žinių iš Kauno – esą arenos rekonstrukcijos darbai vėl nusikelia mažiausiai keliems mėnesiams, todėl kitą rudenį stadione statybininkų dar nebus nė kvapo.

„Praeityje jau esame UEFA prašę išimties tvarka leisti rinktinei žaisti S. Dariaus ir S. Girėno stadione, galime paprašyti ir FIFA. Reikėtų tik atlikti kosmetinį remontą. Aišku, nėra džiugu, kad rekonstrukcija vėluoja, bet tikrai nemanau, kad darbai nusikelia keleriems metams“, – sakė E. Eimontas.

Pasak jo, Kaune priimti Anglijos ir Škotijos rinktines norima dėl to, jog 9 tūkst. žiūrovų talpinantis S. Dariaus ir S. Girėno stadionas yra didžiausias šalyje.

Iki šiol Edgaro Jankausko auklėtiniai svečius priimdavo LFF stadione. Negana to, kad pastarasis turi tik 5 tūkst. vietų, žiūrovams dar gresia įlūžti tribūnų praėjimuose, kaip jau nutiko praėjusį spalį rungtynėse su Malta.

Už LFF stadioną didesnė ir Marijampolėje esanti „Arvi“ arena, kurios tribūnose telpa per 6 tūkst. žiūrovų. Suvalkijos sostinėje Lietuvos rinktinė paskutinį kartą žaidė 2013 metais, kuomet 2:0 pranoko Lichtenšteiną. Tačiau, anot LFF, Marijampolės minusai yra prastesnė logistinė padėtis, specifinės infrastruktūros – pavyzdžiui, reikalingos televizijų transliacijoms – trūkumas.

Pasaulio čempionato atrankos varžybose lietuviams šiais metais liko sužaisti trejas rungtynes namuose: birželį – su Slovakija, rugsėjį – su Škotija, spalį – su Anglija.

V. Matijošaitis anksčiau žadėjo, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono renovacijos darbai prasidės 2016-ųjų vasarą, o vienos pirmųjų dvigubai išplėstą areną išmėgins škotų ir anglų rinktinės. Bet platūs užmojai virto šnipštu – stadione iki šiol nepasirodė nė vienas statybininkas. Projektas įstrigo dėl teisinių kliūčių, iki galo neišspręstas ir jo finansavimo klausimas.

Važinės BMW

Kur kas šiuolaikiškesnis nei šalies stadionai bus LFF automobilių parkas.

Antradienį LFF pasirašė bendradarbiavimo sutartį su koncerno BMW atstove Lietuvoje „Krasta Auto“.

Federacijai perduoti aštuoni nauji automobiliai – po tris BMW 5 ir 3 serijos sedanus, po vieną BMW X5 ir X3 klasės visureigį.

Jie pakeis iki šiol LFF garaže stovėjusius „Renault“ automobilius.

E. Eimontas teigė, kad techniką federacija išsinuomavo, bet konkrečių sąlygų neatskleidė. Anot LFF vadovo, automobiliais naudosis federacijos darbuotojai, jais bus vežiojami svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)