Jau artėjantį pirmadienį 15 val. 30 min. anglai savo patirtimi ir treniruočių metodika dalinsis su dvylikamečiais „Granito“ futbolo mokyklos auklėtiniais LFF stadione, į atvirą nemokamą treniruotę kviesdami ir visus futbolu besidominčius jų bendraamžius. Vakare britai treniruočių ciklą pratęs Naujosios Vilnios mikrorajone esančių ugdymo įstaigų sporto salėse: 18 val. treniruotė bus surengta šešiamečiams ir jaunesniems berniukams Vilniaus technologijų ir verslo mokymo centro sporto salėje, o 19 val. 10 min. „Žaros“ vidurinės mokyklos salėje - aštuonmečiams futbolininkams.

Į Lietuvą „Brooke House College“ futbolo akademijos atstovus pasikvietę FK „Granito“ atstovai neslėpė, jog iš futbolo tėvynės šalies atstovų tikimasi pasisemti vertingos patirties kaip efektyviai ir patraukliai treniruoti vaikus.

„Britų futbolo atstovų patirtis, kaip dirbti su vaikais yra išties unikali ir vertinga. Inicijuodami ne vieną profesionalų futbolininką išugdžiusios futbolo akademijos atstovų vizitą Lietuvoje, siekiame, kad mūsų futbolo mokyklos treneriai perimtų vertingiausią jaunųjų futbolininkų ugdymo patirtį. Nesame savanaudžiai ir šia patirtimi kviečiame pasinaudoti ne tik mūsų mokyklos auklėtinius ir savo trenerius – į atviras anglų futbolo specialistų vedamas treniruotes kviečiame ateiti ir tuos vaikus, kurie dar tik svarsto kokios sporto šakos treniruotes lankyti“, - kvietė „Granito“ svečių vedamose treniruotėse apsilankyti klubo Prezidentas Konstantin Aleksandrovič.

„Brooke House College“ futbolo akademijos atstovai talentų ieško ne tik Didžiojoje Britanijoje, tačiau ir daugelyje pasaulio šalių: nuo Afrikos - iki Azijos. Akademija itin glaudžiai bendradarbiauja su tokiais garsiais Anglijos „Barclay“ lygos klubais, kaip „Newcastle United“, „Reading“ ar „Hull City“. Anot Lietuvoje apsilankysiančio akademijos vadovo Beno Vatso, „Brooke House College“ futbolo specialistų yra vertinama ne tik dėl unikalios futbolo treniruočių metodikos, tačiau dar ir todėl, kad turi puikiai subalansuotą sportinį ugdymą su vaiko mokymusi, tad studijos joje – galimybė įgyti ir puikų išsilavinimą.

„Ką mes darome, tai nuolatinis siekis paruošti vaikus ateičiai ir padėti jiems atsiskleisti daugelyje sričių. Mano paties filosofija - futbolas turi būti žaidžiamas teisingai visose šalyse, ir kiekvienas žaidėjas turi būti taip treniruojamas nuo pat užsiėmimų pradžios, kad teisingai suprastų futbolą. Aš kaip treneris daugiau mokau suprasti šį žaidimą nei treniruoju. Tai skirtingi dalykai“, - pranešimui spaudai dėstė B. Vatsas.

Paklaustas, kaip Lietuva galėtų užsiauginti savo Leonelį Messi, futbolo tėvynės šalies atstovas pajuokavo, jog galbūt toks žaidėjas jau treniruojasi „Granito“ vaikų futbolo mokykloje.

„Išties sunkus klausimas. Ko gero, reikia sugebėti atrasti tai, ką kiekvienas žaidėjas turi geriausia, nuolat šiuos gebėjimus ugdyti ir labai sunkiai dirbti tiek pačiam vaikui, tiek jo treneriams. Tapti tokiu technišku kaip argentinietis yra labai sunku, tačiau įmanoma“, - sakė „Brooke House College“ akademijos vadovas, pats turintis ilgametę trenerio darbo patirtį.

FK „Granito“ prezidentas Konstantinas Aleksandrovičius prasitarė, jog gali būti, kad britų futbolo specialistų vizitas Lietuvoje nebus vienkartinis – klubas sieks ilgalaikio bendradarbiavimo sutarties su šia futbolininkų ugdymo įstaiga.

„Nuolat siekiame tobulinti savo futbolo mokykloje naudojamas vaikų treniruočių metodikas, kelti savo trenerių kvalifikaciją. Iš futbolo tėvynės šalies atstovų išties yra ko pasimokyti. Neatmetam galimybės, kad ateityje gabiausi mūsų mokyklos auklėtiniai futbolo paslapčių toliau mokysis „Brooke House College“ futbolo akademijoje, kuri jiems gali būti ne tik puikus tramplinas į profesionalaus futbolininko karjerą, bet ir kartu įgytas vertingas išsilavinimas“, - apie klubo planus pasakojo p. Aleksandrovičius.

Atviros „Brooke House College“ futbolo akademijos atstovų vedamos treniruotės vyks artėjantį pirmadienį, kovo 26 d., Vilniuje skirtingoms vaikų amžiaus grupėms skirtingu laiku:

15.30 val. LFF stadione, Liepkalnio g. 13/2 - 1997-1998 m. gimimo vaikams;

18.00 val. Vilniaus technologijų ir verslo mokymo centro sporto salėje,
Parko 67, Naujoji Vilnia – 2005 m. gimimo ir jaunesniems vaikams;

19.10 val. „Žaros“ vidurinės mokyklos sporto salėje, Karklėnų g. 13, Naujoji Vilnia – 2003-2004 m. gimimo vaikams.

Dalyvavimas treniruotėse nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją