Anglai antradienį triumfavo 3:0 (0:0) ir užtikrintai laimėjo B grupės varžybas (7 taškai). Aštuntfinalyje jų laukia antroji A grupės komanda Senegalas.

Vienintelį tašką sukrapštęs Velsas liko paskutinis ketvirtas.

Nors pergalės reikėjo būtent valams, pirmame kėlinyje jų futbolas buvo bedantis – į varžovų vartų pusę Garethas Bale‘as ir kompanija nė nemėgino dairytis.

O po pertraukos griuvo ir jų ręsti gynybiniai įtvirtinimai. Pirmasis juos baudos smūgiu iš maždaug 25 m atstumo pralaužė Marcusas Rashfordas, iš karto po to pasižymėjo Philas Fodenas, netrukus dublį fiksavo tas pats M. Rashfordas.

„Manchester United“ klubo puolėjas Katare pelnė jau tris įvarčius ir rezultatyviausių čempionato žaidėjų rikiuotėje dalinasi lyderio pozicija su prancūzu Kylianu Mbappe, olandu Cody Gakpo ir pasirodymą jau baigusiu ekvadoriečiu Enneriu Valencia.

Velsas - Anglija. Rungtynių statistika

O Ph. Fodenui asistavęs Harry Kane‘as pakilo į rezultatyvių perdavimų statistikos viršūnę (3).

Paraleliai vykusiose B grupės rungtynėse JAV (5 tšk.) 1:0 įveikė Iraną (3 tšk.) ir pelnė antrąjį kelialapį į atkrintamąsias varžybas, kurias pradės akistata su Nyderlandais.

Anglijos ir Velso tarpusavio susitikimų istorija skaičiuojama nuo 1879 metų, per tą laiką 69 kartus laimėjo anglai, 21 – valai, 14 dvikovų baigėsi lygiosiomis.

Anglija buvo pranašesnė 7 pastaruosiuose mačuose iš eilės.

Rungtynėms „Al Rayyan“ stadione teisėjavo slovėnas Slavko Vinčičius.

Garethas Southgate’as šiai akistatai gerokai atnaujino savo starto sudėtį, į ją pirmą kartą Katare įtraukdamas gynėją Kyle‘ą Walkerį, saugą Jordaną Hendersoną, puolėjus M. Rashfordą ir Ph. Fodeną.

Rezultatas

Anglija 3 – 0 Velsas
50' [1 - 0] Marcusas Rashfordas
52' [2 - 0] Philas Fodenas
68' [3 – 0] Marcusas Rashfordas

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją