„Barcelona“ klubas „Santos“ ekipai už Neymarą sumokės apie 28 mln. eurų ir įsipareigos sužaisti dvi draugiškas rungtynes su Brazilijos komanda. Puolėjas Katalonijos sostinės ekipoje uždirbs apie 7 mln. eurų per metus. Neoficialiai pranešama, kad katalonai kaip priedą prie sandėrio, įsigijo ir pirmumo teisę ateityje įsigyti tris žaidėjus iš „Santos“ jaunimo akademijos.

21-erių metų futbolininkas jau ne vienerius metus yra laikomas perspektyviausiu planetos futbolininku. Puolėjas, kaip ir dera brazilams, pasižymi įspūdinga kamuolio valdymo technika, dideliu greičiu ir mokėjimu pelnyti įvarčius.

Neymaras gali rungtyniauti tiek atakos smaigalyje, tiek veržtis aikštės kraštais, be to, smūgiuoti į vartus vienodai gerai sugeba abiem kojomis.

Brazilijos vyrų rinktinėje Neymaras debiutavo dar 2009-aisiais būdamas vos 18-os metų ir per 32 rungtynes jau yra pelnęs 20 įvarčių. „Santos“ klube nuo 2009-ųjų puolėjas žaidė 224-iose rungtynėse ir pelnė 136 įvarčius.

„Mano šeima ir draugai jau anksčiau žinojo, kad pirmadienį aš pasirašysiu sutartį su „Barcelona“ komanda. Noriu padėkoti visiems „Santos“ aistruoliams, pastarieji devyneri metai čia man buvo fantastiški. Trofėjai, įvarčiai, prasiveržimai, triumfo akimirkos ir sirgalių kurtos dainos visada liks mano širdyje“, – tokiais žodžiais su „Santos“ klubo sirgaliais atsisveikino Neymaras.

Neymaras

Puolėjas jau seniai buvo siejamas su įvairiais Europos klubais, o anot žiniasklaidos, aršiausiai dėl brazilo parašo kovojo „Barcelona“ ir MadridoReal“. Tačiau senojo žemyno komandas baidė „Santos“ klubas, reikalaudamas milžiniškų perėjimo mokesčių – vienu metu gandai buvo pasiekę absurdišką 100 mln. eurų sumą.

Be to, ne vieną komandą turėjo atbaidyti ir paties Neymaro neapsisprendimas, kur jis norėtų žaisti – „Real“ ar „Barcelona“, Ispanijoje ar Anglijoje ir taip toliau.

Vis dėlto puolėjo sutartis su „Santos“ klubu būtų pasibaigusi po kitų metų pasaulio čempionato, o pratęsti jos Neymaras neketino. Brazilijos ekipai neliko nieko kito, kaip tik parduoti savo žvaigždę, mat kitąmet jis būtų galėjęs klubą palikti už dyką.

„Barcelona“ klubui Neymaras yra pirmasis šio tarpsezonio pirkinys, o parašai ant penkerius metus galiosiančios sutarties bus sudėti pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)