Tuo metu, kai į Rafaelio Cabralio vartus skriejo keturi Katalonijos ekipos įvarčiai, televizijos operatoriai po kiekvieno taiklaus „Barca“ smūgio rodė akivaizdžiai sutrikusį Neymarą.

Po įspūdingos finalo dvikovos Brazilijos žiniasklaida atidavė duoklę stipriausiam planetos klubui.

„Jie - iš kito pasaulio. Visas „Santos“ viltis sudaužė ateiviai iš „Barcos“, - vaizdingai apie rungtynes rašė sporto portalas „Globoesporte“, kuris „Barcelona“ futbolininkų žaidimui apibūdinti panaudojo žodį „extraterreste“ (portugališkai - nežemiškos kilmės).

„Jei mes Brazilijoje žaistume taip, kaip rungtyniauja „Barcelona“, mumis greičiausiai imtų domėtis policija“, - Katalonijos superklubui nusilenkė „Santos“ komandos treneris Muricy Ramalho. - Jie prieš mus kartais žaidė trimis puolėjais ir septyniais saugais. Brazilijoje tai būtų absurdas, tačiau „Barca“ įrodė, kad galima žaisti ir be aiškiai išreikšto puolėjo. Šiuo metu jie yra tiesiog neįveikiami“.

„L. Messi ir "Barcelona“ - geriausi pasaulyje“, - konstatavo dienraštis „Globe“.

„Santos“ neprilygo „Barcai“ ir kapituliavo finale 0:4“, - teigė „Folha de San Paolo“.

„Gavome futbolo pamoką“, - „Santos“ klubo puolėją Neymarą cituoja „Globoesporte“.

„Neprilygstamoji „Barcelona“ sunaikino „Santos“ svajonę. L. Messi pasirodymui apibūdinti žodis „šou“ tiesiog netinka“, - tvirtino dienraštis „Lance!“, nepamiršęs pridurti, jog dauguma „Santos“ aistruolių nusiminę patraukė link Vila Belmiro stadiono išėjimų jau po pirmo kėlinio. Šiame San Paulo miesto stadione buvo įrengti milžiniški ekranai, kuriuose fanai tikėjosi išvysti savo numylėtinių triumfą.

„Tai pralaimėjimas didžiausiu skirtumu nuo 1961-ų“, - tvirtino žurnalas „O Estadio de S. Paolo“, - primindamas ne tik pasaulio klubų čempionato, bet ir iki 2004 metų rengtos Tarpkontinentinės taurės varžybų istoriją.