Belo Horizontėje vykusiose rungtynėse Brazilijai įvarčius pelnė Raphinha (28), Philippe Coutinho (62), o dar du įvarčius per dvi minutes pabaigoje pridėjo Antony (86) ir Rodrygo (88).

Nugalėtojų gretose nebuvo didžiausios žvaigždės Neymaro, kuris gydosi traumą.

39 taškus savo sąskaitoje turinti ir vietą planetos pirmenybėse užsitikrinusi Brazilija jau dabar yra laikoma viena iš 2022 metų pasaulio futbolo čempionato favoričių.

Savo ruožtu po šios dvikovos priešpaskutinę vietą turnyro lentelėje užimantis Paragvajus (13 taškų) prarado bet kokias galimybes pakovoti dėl kelialapio į Katarą.

Pietų Amerikos kvalifikacijoje brazilai nepralaimi 15 rungtynių iš eilės, o nepralaimėtų rungtynių rekordą savo aikštėje pratęsė iki 61 mačo.

Kitose rungtynėse Kolumbija 0:1 pralaimėjo argentiniečiams ir tik stebuklas gali jiems padėti pratęsti kovą dėl kelialapio į pasaulio čempionatą. Nugalėtojų ekipoje dėl COVID-19 protokolo nežaidė Lionelis Messi, tačiau Argentinos rinktinė jau užsitikrino vietą Katare vyksiančiame turnyre.

Vienintelį įvartį dvikovoje antradienį pelnė Lautaro Martinezas.

Ir toliau viltis prasibrauti į pasaulio čempionatą išsaugo Urugvajaus rinktinė. Ji antradienį Montevideo vykusioje dvikovoje dar pirmajame kėlinyje urugvajiečiai pelnė 3 įvarčius ir galiausiai 4:1 įveikė autsaiderę Venesuelą.

Iki pertraukos pasižymėjo Rodrigo Betancuras, Giorgianas De Arrascaeta ir Edinsonas Cavani. Antrajame kėlinyje Luisas Suarezas neišnaudojo pirmos progos realizuoti 11 m baudinį, tačiau po to, kai jam buvo leista dar kartą tai padaryti, padidino urugvajiečių persvarą iki 4:0. Paguodos įvartį venesualiečiams pelnė Josefas Martinezas.

Dar dvi pretendentės į pasaulio čempionatą Peru ir Ekvadoras išsiskyrė taikiai – 1:1, o diena anksčiau vykusiose rungtynėse Čilė 3:2 įveikė Boliviją.

Pietų Amerikos kvalifikaciniame turnyre vietas pasaulio čempionate Katare užsitikins keturios stipriausios rinktinės, o penktoji pateks į atkrintamąsias varžybas, kur žais su viena iš Azijos rinktinių.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)