Ze Roberto – puikiai pažįstamas Europos futbolo gerbėjams, kadangi svarbiausius karjeros metus praleido būtent Senojo žemyno komandose. Brazilas yra atstovavęs Leverkūzeno „Bayer“, Miuncheno „Bayern“ ir netgi Madrido „Real“ ekipoms, keturis kartus tapęs Vokietijos, sykį – Ispanijos čempionu.

1995-2006 m. Ze Roberto atstovavo Brazilijos rinktinei, kurios gretose sužaidė 84 rungtynes ir pelnė 6 įvarčius.

Pastaruosius ketverius metus jis žaidžia gimtojoje Brazilijoje, o šioms pirmenybėms dar nesibaigus „Palmeiras“ komandai padėjo užsitikrinti čempionų titulą (37 rungtynės, 77 taškai).

Logiškai mąstant, po tokio karjeros pasiekimo 42-ejų Ze Roberto jau turėtų mąstyti apie profesionalo pabaigą, tačiau patyrusiam futbolininkui mintys apie batelių kabinimą ant vinies dar nekyla.

Pastaruoju metu Ze Roberto žaidžia atsitraukusio saugo pozicijoje ir yra neginčytinas komandos emocinis lyderis.

„Aš manau, kad futbolą aukščiausiu galima žaist tol, kol žmogus sugeba aikštėje įrodyti gebantis tai daryti. Todėl labai realu, kad aš elitiniame divizione bandysiu išsilaikyti ir toliau. Žinoma, jei būsiu reikalingas“, – konstatavo Ze Roberto.


„Palmeiras“ klubas šalies čempionu tapo 9-ąjį kartą istorijoje, tačiau tai padarė po labai ilgos pertraukos. Paskutinį sykį San Paulo ekipai tai buvo pavykę padaryti dar 1994-aisiais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją