Šiuo metu brazilas jau tris dienas treniruojasi su „Sūduva“ ir yra arti susitarimo su šia ekipa. Tiesa, R. Ldesmą dar varžo galiojanti sutartis su Minsko „Partizan“ (Baltarusija) klubu.

„Aptarėme situaciją su „Sūduvos“ klubo prezidentu Vidmantu Murausku. Jis pasiūlė atstovauti komandai. Deja, kol kas mano situacija neaiški. Apie ją kalbėjausi ir su verslininku Vladimiru Romanovu“, - teigė futbolininkas.

- Turite įsipareigojimų „Partizan“ komandai?, - futbolas.lt paklausė R. Ledesmos.

- Mano sutartis su Minsko klubu galioja iki šių metų gruodžio. Tik „Partizan“ ekipa šiemet nežais aukščiausioje Baltarusijos lygoje - situacija panaši, kaip ir su FBK „Kaunu“ Lietuvoje. Grįžau iš atostogų Brazilijoje ir laukiu, kuo viskas pasibaigs. Pastarosiomis dienomis dažnai bendrauju su V. Romanovu.

- Ką jis pasakė?

- Šiai dienai dar niekas neaišku. Laukiame. Jis ieško man geriausio varianto. Manau, kad viskas išsispręs artimiausiu metu. Jei ne per savaitę, tai bent per dešimt dienų.

- Treniruojatės su „Sūduva“. Kokį įspūdį palieka ši komanda?

- Nuo seno pažinojau trenerį Virginijų Liubšį, šioje komandoje yra buvę mano komandos draugai iš FBK „Kauno“ klubo - Ričardas Beniušis, Nerijus Radžius, Džiugas Bartkus, pažįstu ir kitus žaidėjus. „Sūduva“ - geras klubas, turintis naują stadioną, geras treniruočių sąlygas su maniežu.

- Ar turite kitų pasiūlymų?

- Taip, tačiau jie nėra užtikrinti, šimtaprocenčiai. Traukia išbandyti save kitoje šalyje, bet norėčiau likti Lietuvoje - vedžiau lietuvę, susilaukėme sūnaus. Todėl norisi būti šalia šeimos...

- Ar pamenate karjeros etapą „Kaune“, kai buvote išrinktas geriausiu mūsų šalyje žaidžiančiu futbolininku?

- O taip (juokiasi). Tuomet „Kaunas“ buvo puiki komanda, ir aš puikiai praleidau ten laiką. Gaila, kad dabar situacija pasikeitė į priešingą pusę.

Aš žinau, kad Lietuvoje visi aistruoliai mane pažįsta, bet ne tai svarbiausia. Dabar man svarbiausia vėl žaisti futbolą ir daryti tai kuo geriau. Taigi, palaukime iki kitos savaitės ir pamatysime, kaip viskas išsispręs.