Antras šįkart liko Portugalijos nacionalinės ekipos ir Turino „Juventus“ (Italija) atakų lyderis C. Ronaldo, trečias – Argentinos ir „Barcelona“ (Ispanija) žaidimo variklis L. Messi.

Tai tik antras kartas per pastaruosius 13 metų, kai nei C. Ronaldo, nei L. Messi netampa geriausiu pasaulio žaidėju. 2018-aisiais tokia garbė atiteko kroatui iš Madrido „Real“ (Ispanija) Lukai Modričiui.

Pernai prizu džiaugėsi L. Messi, sulaukęs ir žurnalo „France Football“ skiriamo prestižinio „Ballon d'Or“ trofėjaus. Šiemet pastarasis liks neįteiktas dėl pandemijos.

FIFA savo kasmetinių apdovanojimų nusprendė neatšaukti, tačiau baiminantis koronaviruso ketvirtadienį renginys Ciuriche (Šveicarija) pirmą kartą vyko svečiams dalyvaujant tik virtualiai.


Geriausią pasaulio futbolininką ir kitų nominacijų nugalėtojus rinko visų FIFA priklausančių šalių nacionalinių ekipų kapitonai, treneriai ir po vieną žiniasklaidos atstovą. 25 proc. galutinio rezultato lėmė atviras viso pasaulio futbolo gerbėjų balsavimas.

Rinkėjai turėjo įvardinti po tris geriausius kiekvienoje nominacijoje: už pirmą vietą skiriami 5 taškai, antra vertinama 3 tšk., trečia – 1 tšk.

Penktą kartą FIFA rinkimuose balsavęs Delfi žurnalistas Mindaugas Augustis pirmoje vietoje įrašė R. Lewandowskį, jam už nugaros išrikiavo C. Ronaldo ir L. Messi.

Pirmasis tarp savo tautiečių tokio pripažinimo sulaukęs R. Lewandowskis šiemet padėjo „Bayern“ laimėti visus pagrindinius titulus: UEFA Čempionų lygą, Vokietijos čempionatą ir taurės turnyrą.

Visose varžybose lenkas tapo rezultatyviausiu žaidėju ir iš viso per praėjusį sezoną pasižymėjo 55 įvarčiais bei 10 rezultatyvių perdavimų.

Šiemet jį geriausiu žaidėju taip pat titulavo UEFA.

Tuo metu geriausiu planetos treneriu antrus metus iš eilės išrinktas „Liverpool“ į Anglijos čempionų sostą sugrąžinęs 53-ejų vokietis Jurgenas Kloppas.

Jis aplenkė prie „Bayern“ vairo tik praėjusiam sezonui įsibėgėjus stojusį tautietį Hansą-Dieterį Flicką bei „Leeds United“ į elitinį Anglijos divizioną pakėlusį argentinietį Marcelo Bielsą.


Kitos nominacijos: (nugalėtojai paryškinti)

Geriausias vartininkas

Manuelis Neueris (Vokietija, „Bayern“)
Alissonas (Brazilija, „Liverpool“)
Janas Oblakas (Slovėnija, Madrido „Atletico“)


Geriausia futbolininkė

Lucy Bronze (Anglija, „Lyon“/„Manchester City“)
Pernille Harder (Danija, „Wolfsburg“/Londono „Chelsea“)
Wendie Renard (Prancūzija, „Lyon“)


Geriausias moterų treneris

Sarina Wiegman (Nyderlandai, Nyderlandų rinktinė)
Jeanas-Lucas Vasseuras (Prancūzija, „Lyon“)
Emma Hayes (Anglija, „Chelsea“)


Geriausia vartininkė

Sarah Bouhaddi (Prancūzija, „Lyon“)
Christiane Endler (Čilė, „Paris Saint-Germain“)
Alyssa Naeher (JAV, Čikagos „Red Stars“)


Ferenco Puskaso apdovanojimas už gražiausią metų įvartį

Son Heung-minas (Pietų Korėja, Londono „Tottenham Hotspur“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)