1 smūgis į vartų plotą priešininkų teritorijoje ir 9 – savoje.

Ketvirtadienį žalgiriečiai 3 tūkst. gerbėjų LFF stadione padovanojo pirmą pergalę UEFA Europos Konferencijų lygoje, 2:1 įveikę Jerevano „Pyunik“.

Tiesa, rungtynių pradžia šeimininkams nežadėjo nieko gero. Nors stipriausias Armėnijos klubas nusprendė atiduoti kamuolio kontrolę varžovams ir laikytis arčiau savųjų vartų, ne kartą grubiai klydęs „Žalgiris“ palikdavo pernelyg daug spragų užnugaryje.

Su degtukais žaidė net toks patyręs vilkas kaip Nicolasas Gorobsovas.

Turėjome informacijos apie devynių armėnų žaidėjų įpročius mušant baudinius. O smūgiavo tas vienintelis, kurio nežinojome.
Edvinas Gertmonas, „Žalgirio“ vartininkas

Tačiau pirmam kėliniui įpusėjus vilniečiai įsibėgėjo: ledus pralaužė pirmuosius komandos įvarčius Konferencijų lygoje atnešę Fabienas Ourega ir Renanas Oliveira.

Po pertraukos, „Pyunik“ mėginant lyginti rezultatą, jau Vladimiro Čeburino auklėtiniai raižė laisvus plotus armėnų gynybos zonoje – vien Oliveris Buffas turėjo nusigraužti abiejų rankų nagus dėl neišnaudotų dėkingų progų. Vis dėlto šįkart užteko ir tiek.

„Kaskart kalbu apie sirgalius, bet šįsyk jie mus palaikė ypač šiltai. Netgi, sakyčiau, karštai – kai reikėjo, stūmė į priekį. Kalbant apie žaidimą, labai rimtai pasiruošėme šiam mačui. Pradžioje buvo rimtų klaidų, gal taip pasireiškė įtampa dėl to, jog vis dar buvome be pergalės. Bet jeigu visai neklystumėme, žaistume kur nors Anglijoje, Vokietijoje ar Prancūzijoje.

Tuomet gelbėjo Edvinas Gertmonas arba paskutiniu momentu įsikišdavo gynėjai. O paskui pajautėme, kad galime dirbti pagal savo planą, ir išėjo geros rungtynės: varžovams leidome veikti tik savoje aikštės pusėje, pagaliau įmušėme, susikūrėme daug progų – išnaudotume bent pusę tiek, ir viskas būtų ramu. Tikrai turėjome pelnyti mažiausiai keturis įvarčius“, – suskaičiavo V. Čeburinas.

Dar įspūdingesnė galėjo būti ir Mathiaso Oyewusi statistika: eikliakojis puolėjas iš Nigerijos atliko du rezultatyvius perdavimus bei nuolat dalyvavo įvykių sūkuryje. Anot V. Čeburino – gal net per daug.

„Perdavimai – gerai, bet Mathiasas pats turėjo šansų įmušti ir kai kur perdegė. Jaunystė daro savo: sakome jam, kad nereikia daryti to, ko nereikia. Bet jis vis tiek negali susilaikyti, stengiasi suspėti visur.

Dėl to jis kartais mus įtraukia į tokį žaidimą, kokio net nebūname planavę. Ir pats neišsaugoja pakankamai jėgų visoms rungtynėms – jeigu savo energiją naudotų protingiau, duotų daugiau naudos. Kita vertus, kaip futbolininkas, nuo sezono pradžios jis smarkiai paaugo, tapo labiau disciplinuotas“, – komentavo specialistas iš Kazachstano.

Mathiasas Oyewusi (kairėje), Fabienas Ourega

Vis dėlto savo auklėtiniams jis net kelis kartus dėkojo už įdedamas pastangas.

Delfi paklaustas, ar prieš tai buvo spėjęs rūbinėje pajusti artėjančios sezono pabaigos nuotaikų, 57-erių treneris tai neigė.

„Priešakyje – LFF taurės finalas, Konferencijų lygos grupių etapo finišas. Matau, kaip akys dega net tiems, kurie lieka ant suolo – kiekvienas jų nori eiti į aikštę“, – patikino V. Čeburinas.

Ketvirtadienį per anksti atsipalaiduoti žalgiriečiams neleido 78-ą min. Araso Ozbilizo realizuotas 11 m baudinys.

Jis buvo skirtas už Nemanja Ljubisavljevičiaus pražangą savoje baudos aikštelėje – geltona kortele nubaustam gynėjui iš Serbijos teks praleisti kitas rungtynes.

Nemanja Ljubisavljevičius (kairėje)

„Aš nieko ten neįžiūrėjau, bet teisėjas kažką matė“, – lakoniškai situaciją įvertino V. Čeburinas, nenorėjęs plačiau komentuoti arbitro iš Albanijos Juxhino Xhajos sprendimo.

Beje, patikimiausias sargybinis Vilniuje E. Gertmonas atspėjo kampą, į kurį nuo 11 m žymos taikė A. Ozbilizas – vis tik pasiekti kamuolio nepavyko.

„Turėjome informacijos apie devynių armėnų žaidėjų įpročius mušant baudinius. O smūgiavo tas vienintelis, kurio nežinojome“, – po mačo rankomis skėsčiojo „Žalgirio“ vartininkas.

Laimei, šįkart nežinojimas praėjo be pasekmių: „Pyunik“ neatėmė iš oponentų nei pergalės, nei už ją tenkančios 500 tūkst. eurų dydžio UEFA premijos.

Vos išgirdęs pastarąjį žodį spaudos konferencijoje, V. Čeburinas ėmė šypsotis – vertėjui nereikėjo nė išversti klausimo, kaip bus dalinamas laimikis, į rusų kalbą.

„Šis klausimas ne man – yra klube žmonių, kurie užsiima finansais“, – sakė treneris.

„Nieko neatskleisiu – susiieškokite drąsesnį žaidėją“, – juokėsi ir E. Gertmonas.

Statistika

O surimtėjęs vartų sargas žvilgtelėjo į jau sekmadienį laukiantį LFF taurės finalą su Kauno rajono „Hegelmann“, kuriame „Žalgiriui“ ne tik reikės ginti titulą – papildomai įpareigoja didžiausio šalyje S. Dariaus ir S. Girėno stadiono atidarymo šventė.

„Labai laukiame šių rungtynių ir labai norime jas laimėti. Nebus paprasta taip greitai atsigauti, bet bandysime, o ką darysi. Kito rezultato kaip pergalė mes nematome“, – neslėpė E. Gertmonas.

Primename, kad praėjusią savaitę Armėnijoje „Žalgiris“ pralaimėjo „Pyunik“ 0:2.

Po keturių Konferencijų lygos turų Vilniaus ekipa (4 taškai) lieka paskutinėje ketvirtoje H grupės vietoje, bet visi trys konkurentai dabar yra pasiekiami per vienerias rungtynes.

Kita dvikova „Žalgirio“ laukia spalio 27 d. svečiuose pas „Basel“ (Šveicarija).


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją