Tokį klubo prezidento Simono Patricko sprendimą lėmė rasistiniai trenerio pareiškimai, nukreipti prieš Tanzanijos futbolo gerbėjus. Apskritai šiai Afrikos šaliai specialistas iš Belgijos nejautė jokių simpatijų ir žodžių ją vertindamas nerinko.

„Sirgaliai čia – neišsivystę. Jie nesupranta futbolo. O tribūnose elgiasi kaip beždžionės ir šunys“, – pareiškė L. Emayelis, kurio treniruojama komanda šalies čempionate užėmė antrąją vietą. Čempione tapo „Simba“ komanda, kurią belgas taip pat kritikavo. „Jie – federacijos draugai, kitaip laimėję nebūtų“, – aiškino europietis.

Lucas Emayelis

„Apskritai man nepatinka Tanzanija, nepatinka ji ir mano žmonai. Neturiu automobilio, wi-fi ryšys neveikia, stadionai – siaubingi. Sakyčiau, septintos ar aštuntos kategorijos Europoje“, – tvirtino jis.

Visą belgo kritiką išgirdęs klubo prezidentas S. Patrickas ją pakomentavo taip: „Mums labai liūdna dėl šių rasistinių pareiškimų. Dėl to su treneriu atsisveikiname – mūsų klubas netoleruoja jokių rasizmo apraiškų.“

Pažymėtina, kad jau po atleidimo L. Emayelis atsiprašė argumentuodamas, kad duodamas interviu jis buvo „blogos nuotaikos“. Taip pat belgas dievagojosi nesantis rasistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)