Anglų ekipa atsakomosiose rungtynėse svečiuose varžovus įveikė 1:0 ir bendru rezultatu 3:1 žengė į turnyro finalą.

Tai bus pirmasis „West Ham” Europos klubinio turnyro finalas nuo 1976 metų. Vis tik džiaugsmą užtemdė incidentas mačo pabaigoje.

Nusivylusi rezultatu grupelė „AZ Alkmaar” sirgalių puolė prie tribūnos, kur sėdėjo varžovų šeimos nariai ir draugai. Keli „West Ham” žaidėjai nuskubėjo gelbėti artimųjų ir bandė pastoti kelią agresyviai nusiteikusiems varžovų sirgaliams.

Stadione dirbęs BBC komentatorius Alistairas Bruce’as-Ballas teigė, kad šeimininkų sirgaliai į darbą paleido ir kumščius.

„Tai buvo baisios akimirkos”, – teigė jis.


Po mačo „West Ham” treneris Davidas Moyesas, kurio 87-erių tėvas taip pat sėdėjo tarp užpultųjų, teigė, kad ekipos žaidėjai dėl šio įvykio buvo įsiutę.

„Žaidėjai negalėjo pamatyti ar jų artimiesiems viskas yra gerai. Ar aš buvau sunerimęs? Žinoma, mano šeima taip pat ten buvo”, – kalbėjo jis.

„Jaučiu gėdą. Bet turime kontroliuoti emocijas”, – po mačo apgailestavo Nyderlandų klubo treneris Pascalis Jansenas.

Prieš savaitę vykusiose pirmose rungtynėse Londone taip pat nebuvo išvengta incidentų – tada jau „AZ Alkmaar” artimieji įsivėlė į konfrontaciją su „West Ham” sirgaliais.

Finale Londono ekipa susikaus su italų „Fiorentina”. Mačas vyks birželio 7 d. Prahoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją