Tai – skaudžiausia mūsų šalies futbolininkų nesėkmė nuo pat nepriklausomybės atkūrimo.

Mūsiškiams ir vėl nepavyko net pristabdyti vieno geriausių pasaulio futbolininkų Cristiano Ronaldo, kuris pelnė tris įvarčius (7 min. iš 11 metrų, 22 min. ir 65 min.), bet galėjo pelnyti ir keturis ar penkis.

C. Ronaldo įvarčių kraitis Portugalijos rinktinės sudėtyje paaugo jau iki 98-ių (7-i iš jų pelnyti prieš lietuvius), o „hat-trickų“ jis savo sąskaitoje per visą karjerą turi net 55 – du iš jų prieš Lietuvą.

Po viena tikslų smūgį Europos čempionams pridėjo Pizzi (52 min.), Goncalo Paciencia (56 min.) ir Bernardo Silva (63 min.). Dar galybę kartų lietuvius nuo nemalonumų gelbėjo Ernestas Šerkus ir sėkmė.

Antrame kėlinyje beviltišku vaizdu aikštėje neapsikentęs TV komentatorius Nerijus Kesminas Lietuvos rinktinę pavadino „bestubure komanda“.

Valdo Urbono auklėtiniai per visą susitikimą taip ir nepatikrino vartininko Rui Patricio budrumo, o portugalai svečių vartus atakavo net 34 kartus, iš kurių 14 pataikė į plotą.

Kai šios komandos prieš du mėnesius pasimatė Vilniuje, Cristiano pasismagino keturiais įvarčiais, o portugalai džiaugėsi 5:1.

Portugalams pergalės reikėjo ir ketvirtadienį, tuo metu lietuviai žaidė jau tik dėl garbės, nes niekur iš paskutinės grupės vietos nebegalėjo pakilti.

Mūsiškiai išgyvena tikrą sausrą ir nėra laimėję jokio oficialaus mačo jau 37 mėnesius, t. y. daugiau nei trejus metus.

Įdomu, kad su portugalais dėl antros vietos, suteikiančios bilietą į finalinį turnyro etapą, konkuruojantys serbai pažadėjo Lietuvos rinktinei 500 tūkst. eurų, jeigu ši nepralaimės Algarvėje. Deja, potenciali pusės milijono premija nuplaukė.

Rungtynių eiga:

Jau 4 minutę galėjo kristi pirmasis įvartis į mūsiškių vartus: Bernardo Silva išmaudė porą gynėjų ir pakėlė kamuolį arčiau vartų, kur C. Ronaldo galva vos nenukreipė jo į tinklą.

Tačiau jau po poros minučių Saulius Mikoliūnas suklydo baudos aikštelėje ir nugriovė tą patį Cristiano, kuris, kaip ir Vilniuje, būtent 7 min. realizavo 11 metrų baudinį – 1:0.

14 min. mūsiškius nuo dar didesnių nemalonumų gelbėjo savo meistriškumą parodęs Ernestas Šetkus, atrėmęs pavojingą portugalų smūgį galva.

22 min. pasimetę lietuviai lygioje vietoje prarado kamuolį ir pirmas prie jo pribėgęs C. Ronaldo tolimu šūviu padvigubino rezultatą – 2:0.

Eismas ir toliau aikštėje buvo vienpusis, o šeimininkams padidinti skirtumo neleido tik neišnaudotos progos. Po pirmo kėlinio – 2:0.

Portugalų atakos nesiliovė ir po pertraukos. 52 min. iš aštraus kampo tarsi iš patrankos šovė Pizzi ir kamuolys nuo skersinio bei virpsto trečią kartą suspurdėjo vartų tinkle – 3:0.

56 min. jau iš daug paprastesnės padėties rezultatą padidino puolėjas Goncalo Paciencia, pasižymėjęs vos iš kelių metrų, po to, kai kamuolio po S. Silvos aštraus perdavimo neužfiksavo E. Šetkus – 4:0.

Po akimirkos labai arti „hat-tricko“ buvo C. Ronaldo, tačiau jo galingą bandymą blokavo Vytautas Andriuškevičius.

Bet įvarčiai į mūsiškių vartus ir toliau krito kaip lapai rudenį: 63 min. įmušė B. Silva, o 65 min. savo „hat-tricką“ įformino C. Ronaldo – 6:0.

Netrukus Cristiano nepasinaudojo šimtaprocente proga džiaugtis „pokeriu“ – laisvas iš kelių metrų spyrė virš vartų.

75 min. šventė kitoje aikštės pusėje – lietuviai kėlė kampinį.

Netrukus šeimininkų treneris Fernando Santosas pakeitė savo lyderius, įskaitant ir C. Ronaldo, bei pasitenkino pergale 6:0.

Sekmadienį lietuviai išbandys savo jėgas draugiškose rungtynėse Vilniaus LFF stadione su Naująja Zelandija (FIFA 121).

Dabartinė B grupės turnyro lentelė:

1. Ukraina 7 6 1 0 15:2 19
2. Portugalija 7 4 2 1 20:6 14
3. Serbija 7 4 1 2 15:15 13
4. Liuksemburgas 7 1 1 5 7:14 4
5. Lietuva 8 0 1 7 5:26 1

Kitų ketvirtadienio atrankos rungtynių rezultatai:

Turkija 0 – 0 Islandija

Albanija 2 – 2 Andora

Prancūzija 2 – 1 Moldova

Serbija 3 – 2 Liuksemburgas

Čekija 2 – 1 Kosovas

Anglija 7 – 0 Juodkalnija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (607)