Pirmaisiais tokiais antagonistais per visą „La Liga“ istoriją tapo du Sevilijos „Real Betis“ futbolininkai – vidurio gynėjas Antonio Amaya ir atraminis saugas Xavieras Torresas. Jie nuteisti metams kalėjimo.

Teismas pripažino juos kaltais dėl dvejų 2013-2014 m. sezono rungtynių rezultatų klastojimo. Nustatyta, kad A. Amaya ir X. Torresas gavo 400 tūkstančių eurų už tai, kad priešpaskutiame sezono mače „Real Betis“ nugalėtų „Valladolid“ ekipą ir 250 tūkst. eurų, kad paskutiniame ture nusileistų dėl išlikimo lygoje kovojusiai Pamplonos „Osasunai“.

Taip ir įvyko: Sevilijos atstovai iš pradžių 4:3 palaužė „Valladolid“ (nors iki 75 minutės atsiliko), o tada praleido du įvarčius per pirmas 22 minutes ir 1:2 suklupo prieš „Osasuną“, tačiau jai vis tiek nepavyko išlikti elite – pritrūko taško.

Griežčiausios bausmės sulaukė būtent buvęs „Osasunos“ direktorius Angelis Vizcay, kuriam už grotų teks praleisti net net aštuonerius metus ir aštuonis mėnesius.

Iš viso nuteisti devyni asmenys, o A. Amayai ir X. Torresui dar skirtos ir 900 tūkst. eurų baudos. Be to, abu jie nuo futbolo nušalinti dvejiems metams.

36-erių A. Amaya šį sezoną nežaidė niekur, o 33-ejų X. Torresas tęsė savo karjerą Kuveite.

Tai – pirmas kartas Ispanijoje, kai nuteistieji dėl sutartų rungtynių pasiųsti už grotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)