„Bašakšehir“ futbolininkai atsisakė žaisti dėl rasistinio pobūdžio frazės, kurią, pasak jų, savo kolegai tautiečiui Ovidiu Hateganui ištarė ketvirtasis mačo arbitras, greta aikštės dirbęs rumunas Sebastianas Coltescu.

Užfiksavus pražangą aikštėje pastarasis perspėjo pagrindinį mačo teisėją dėl „Bašakšehir“ trenerio asistento Pierre'o Webo emocingos reakcijos.

Buvęs ilgametis Kamerūno rinktinės puolėjas nugirdo, neva ketvirtasis teisėjas savo kolegai jį identifikavo fraze „ala negru“. Dėl šio žodžio P. Webo dar labiau įsiaudrino ir netrukus prieš save išvydo raudoną kortelę, o jį ginti stojo Stambulo komandai atstovaujantis senegalietis Demba Ba.

„Kai rodai į baltą žaidėją, niekada nesakai šitas baltas žaidėjas. Tačiau kai rodai į juodaodį, tu pabrėži jo odos spalvą“, – arbitrui piktai daug kartų bandė išsakyti Demba Ba.

Už prasiveržusias emocijas ant atsarginių žaidėjų suolelio rungtynes leidęs puolėjas taip pat gavo raudoną kortelę.

Kilus masiniam pasipiktinimui, abiejų komandų futbolininkai paliko stadioną.


P. A. Webo palaikė PSG žvaigždės Neymaras ir Kylianas Mbappe. Pastarieji dar aikštėje aiškino pagrindiniam arbitrui, kad ketvirtasis teisėjas turėtų būti pakeistas ir su juo nereikėtų daugiau žaisti.

K. Mbappe vėlų antradienio vakarą palaikymą pareiškė ir žinute socialiniuose tinkluose: „Sakyk „ne“ rasizmui. Mes same su tavimi, Webo“


Iš pradžių mačą norėta pratęsti tą patį vakarą, tačiau „Bašakšehir“ atstovai nesutiko su siūlymu, kad skandalo epicentre atsidūręs S. Coltescu susikeistų vietomis su savo kolega, atsakingu už VAR sistemą.

Neymaras taip pat paviešino nuotrauką, kurioje jis kumštį kaip bendrystės ženklą kelia į viršų. Puolėjas, matęs rasizmo incidentą savo akimis aikštėje, prie nuotraukos parašė: „Black lives matter.“

UEFA nusileido ir paskelbė, kad rungtynės, kuriose įvarčių nespėta pelnyti, bus tęsiamos trečiadienį nuo 19.55 val. Lietuvos laiku, joms teisėjaus kita arbitrų brigada. Tuo pačiu pradėtas incidento tyrimas.

Kaip bepasibaigtų skandalingas susitikimas, PSG jau yra ramus dėl vietos Čempionų lygos aštuntfinalyje. Ją garantavo antradienio „Leipzig“ pergalė prieš „Manchester United“ 3:2.

Savo ruožtu, „Bašakšehir“ H grupėje nebepakils iš paskutinės vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (455)