Pliaupiant lietui Londone trečiadienį pirmose Čempionų lygos rungtynėse susigrūmė praėjusio sezono pusfinalio dalyvės – nugalėtojų titulą ginanti „Chelsea“ ir Madrido „Real“.

Absoliučiu šios dvikovos herojumi tapo Karimas Benzema, pelnęs visus tris karališkojo ispanų klubo įvarčius ir lėmusiu pergalę 3:1. Vienintelį paguodos įvartį aikštės šeimininkams pelnė Kai Havertzas.

34-erių metų veteranas ir „Real“ kapitonas užfiksavo savo antrąjį hat-trick'ą šį sezoną Čempionų lygoje ir jau pelnė 37 įvarčius per 36 rungtynes visuose turnyruose.


Dvikovos pabaigoje „Chelsea“ užgulė svečių vartus, tačiau juos patikimai saugojo Thibaut Courtois. Abi komandos per rungtynes į vartų plotą pataikė po 5 kartus.

„Magiškas vakaras. Šiandien išėjome į aikštę laimėti, parodyti, kad esame Madrido „Real“. Viskas mums klojosi kaip sviestu patepta, nuo pirmos iki paskutinės minutės, – po rungtynių kalbėjo K. Benzema. – Visi trys įvarčiai buvo labai svarbūs ir jais visais vienodai džiaugiuosi. Esu patenkintas, kad pelniau trečią įvartį, nes pirmame kėlinyje vieno neįmušiau.“

Londono „Chelsea“ 1 – 3 Madrido „Real“

21' [0 – 1] Karimas Benzema
24' [0 – 2] Karimas Benzema
40' [1 – 2] Kai Havertzas
46' [1 – 3] Karimas Benzema

Kitose rungtynėse „Villarreal“ savo aikštėje 1:0 nugalėjo Miuncheno „Bayern“ futbolininkus. Vienintelį ir pergalingą įvartį 8-ą min. pelnė Arnautas Danjuma.

Į nokdauną anksti pasiųsti daugkartiniai Vokietijos čempionai galėjo sulaukti dar prastesnio scenarijaus, kai 41-ą min. rezultatą padvigubino Francis Coquelinas, tačiau po VAR peržiūros paaiškėjo, kad „Villarreal“ žaidėjas buvo nuošalėje.

Dar vieną galimybę pelnyti antrą įvartį aikštės šeimininkams turėjo Gerardas Moreno, tačiau jo smūgiuotas kamuolys atsimušė į vartų virpstą.

Į vartų plotą „Villareal“ pataikė vienintelį kartą ir tas kartas baigėsi įvarčiu. Savo ruožtu 58 proc. laiko kamuolį kontroliavusi Miuncheno ekipa į varžovų vartų plotą pataikė 4 kartus.

„Villarreal“ 1 – 0 Miuncheno „Bayern“

8' [1 – 0] Arnautas Danjuma


Pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių rezultatai:

„Manchester City“ (Anglija) – Madrido „Atletico“ (Ispanija) 1:0

Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) – „Liverpool“ (Anglija) 1:3

Londono „Chelsea“ (Anglija) – Madrido „Real“ (Ispanija) 1:3

„Villarreal“ (Ispanija) – Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) 1:0

Atsakomieji UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio mačai numatyti balandžio 12-13 dienomis. Stipriausio žemyno turnyro nugalėtojai bus vainikuoti gegužės 28 dieną Paryžiuje.

Finalas originaliai turėjo vykti Sankt Peterburge, bet buvo perkeltas į Prancūzijos sostinę Rusijai pradėjus karą Ukrainoje.

Pusfinalio poros:

„Manchester City“/„Atletico“ – „Chelsea“/„Real“

„Benfica“/„Liverpool“ – „Villarreal“/„Bayern“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją