Italijoje vykusiose keturių stipriausių UEFA Tautų lygos komandų varžybose Belgija pusfinalyje 2:3 nusileido vėliau čempionais tapusiems prancūzams, o kovoje dėl trečios vietos 1:2 pralaimėjo italams.

Kalbėdamas po rungtynių T. Courtois negailėjo kritikos: „Jei atvirai, tai – tik rungtynės pinigams uždirbti. UEFA organizacijai tai – papildomi pinigai, nes šios rungtynės buvo transliuojamos per televiziją. Žinoma, visi nori žaisti, tačiau pažiūrėkite, kaip pasikeitė komandų sudėtis. Jei abi komandos būtų žaidę finale, aikštėje bėgiotų kiti žaidėjai. Tai tik parodo, kad žaidžiame per daug rungtynių“.

Sekmadienį Belgijos rinktinėje nežaidė Edenas Hazardas ir Romelu Lukaku. Oficiali priežastis – raumenų skausmai. Anot vartininko, futbolo funkcionieriams nerūpi žaidėjų gerovė.

„Kitais metais bus pasaulio futbolo čempionatas lapkritį, o mes sezoną žaisime iki vėlyviausių etapų birželio mėnesį. Gausime traumas. Niekam nerūpi žaidėjai. Po ilgo sezono birželį privalėsime žaisti keturias rungtynes Tautų lygoje ir tik tuomet gausime vos pora savaičių poilsio, – kalbėjo T. Courtois.


Belgo nuomone, futbolininkams, žaidžiantiems 12 mėnesių aukščiausiame lygmenyje, neužtenka poilsio. „Jei nieko nesakysime, tai niekas ir nesikeis“, – kalbėjo jis.

Turint galvoje FIFA ketinimą ateityje pasaulio čempionatus organizuoti kas dvejus metus, vartininko žodžiai įgauna prasmę.

„Jie yra prieš Super lygą, tačiau daro tą patį. Jie prikuria papildomų rungtynių, papildomų turnyrų ir trofėjų (kaip UEFA Konferencijų lyga). Jie priešinosi Super lygos atsiradimui, tačiau jiems žaidėjai nerūpi, jie rūpinasi tik savo kišenėmis, – piktinosi T. Courtois. – Girdžiu kalbas, kad gal neblogai būtų kasmet rengti Europos čempionatą ir pasaulio pirmenybes. Tai kada mums pailsėti? Galiausiai geriausi žaidėjai bus nuolat traumuoti... Mes nesame robotai. Rungtynių vis daugėja, o poilsio mažėja. Pasirodo niekam tai nerūpi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)